„Parcul chinezesc” din Alba Iulia
Parcul chinezesc de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, aflat până nu demult într-o avansată stare de degradare s-a transformat într-o mică oază de relaxare, cu fântână arteziană, bănci de odihnă şi înconjurat de verdeaţă şi flori, în urma unor lucrări de reparaţii şi modernizare, desfăşurate în perioada martie-aprilie 2015.
Articol editat de , 26 iunie 2015, 06:00
Parcul a existat din anii 1980 şi poartă denumirea de „Parcul Chinezesc”. A funcţionat conform destinaţiei o vreme după care a fost lăsat în paragină. El aparţinea Institutului de Proiectări pentru a-l întreţine, iar, după ce acest institut a plecat din imobilul învecinat parcul a rămas de izbelişte. Vorbim despre lucrări de revigorare, reconfigurare, reparare şi modernizare a unei capacităţi existente. Lucrările au constat în repararea elementelor de arhitectură, respectiv, ziduri, pergole, tot ce avem configurat specific acestui parc.
Am refăcut aleile pietonale, am completat şi cu un spaţiu adiacent pentru parcare şi cu legături cu celelalte circulaţii din zona parcului. Am refăcut instalaţiile de pompare şi de circulare a apei în fântâni, am introdus instalaţii de iluminat arhitectural şi iluminat ambiental pentru tot ce înseamnă parc.
Valoarea acestor lucrări este de aproximativ 180 000 de lei cu TVA cu tot. (ing. Silvia Moldovan, directorul Direcţiei Tehnice din Primăria Alba Iulia)
Cezar Firu
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: