Urmările atacului din Tunisia
Autorităţile tunisiene au declarat că vor închide 80 de moschei în următoarea săptămână. Decizia a survenit în urma atacului de vineri care a avut loc într-o staţiune de pe plajă.
Articol editat de , 27 iunie 2015, 09:37 / actualizat: 29 iunie 2015, 6:39
38 de persoane, dintre care majoritatea turişti, au fost împuşcaţi mortal de un bărbat care se dădea drept turist.
Premierul tunisian- Habib Essid, a afirmat că majoritatea victimelor atacului din Sousse erau britanici, germani şi belgieni.
Grupul radical Statul Islamic a revendicat atacul. Gardienii care se aflau la faţa locului şi alţi martori au declarat că a existat un singur atacator, care părea să aibă în jur de 20 de ani. El a fost împuşcat mortal în timp ce încerca să fugă.
Cele trei atacuri de ieri din Tunisia, Franţa şi Kuweit au avut loc la câteva zile după ce gruparea teroristă Statul Islamic şi-a îndemnat susţinătorii să transforme perioada Ramadanului într-o perioadă a calamităţii pentru necredincioşi.
În Kuweit a fost declarată o zi de doliu naţional, pentru cei 20 de credincioşi ucişi la o moschee şiită. Autorităţile franceze au declarat alertă de securitate de grad maxim pentru o perioadă de trei zile.
Autorităţile române sunt în alertă maximă după atentatele din Tunisia.
La Ministerul Afacerilor Externe s-a constituit o celulă de criză pentru a gestiona acest incident. Localitatea Sousse, unde a avut loc atentatul, este una din destinaţiile de vacanţă preferate de români. Singura măsură luată de autorităţile de la noi până în acest moment este aceea de a întrerupe orice zbor din România către Tunisia.
Rador