Beneficiile rodiilor
Rodia este unul dintre cele mai populare şi sănătoase fructe, care ar trebui incluse în dieta zilnică.
Articol editat de , 30 iunie 2015, 06:00
Există multe moduri de a consuma acest fruct – ca atare, adăugate în iaurt, salată, chiar şi în apă, căreia îi va da un gust dulce-acrișor. Un pahar de suc de rodie proaspăt stors conţine o cantitate importantă de potasiu, necesar pentru sănătate.
Un fruct de rodie conţine circa 100 de bobiţe şi doar 100 de calorii, de aceea este o idee bună pentru a-l introduce inclusiv în dietele de slăbit. Rodiile ajută la scăderea colesterolului, fiind bogate în antioxidanţi, care reduc tensiunea arterială crescută şi scad riscul apariţiei bolilior cardiovasculare.
Rodiile au un conţinut scăzut de zahăr, fiind indicate şi în meniul persoanelor care suferă de diabet, boli de inimă, cancer, obezitate şi probleme de piele. Aceste fructe stimulează activitatea cerebrală.
Fiind bogate în antioxidanţi, pot ajuta la îmbunătăţirea memoriei, funcțiilor cognitive și neurologice, dar şi la menţinerea tinereţii şi elasticităţii pielii. Sucul de rodii îmbunătățește starea de spirit. Rodiile ajută la creșterea nivelului de serotonină din creier, controlează schimbarea bruscă a percepției și poate preveni chiar anxietatea şi depresia.
RADOR
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI