Ştiinţa sprijină consumul de bere
A sosit vara, iar una dintre plăcerile anotimpului cald este berea.
Articol editat de , 1 iulie 2015, 06:00
Pentru a-i linişti pe toţi amatorii de bere, care se tem pentru sănătatea lor sau siluetă, iată câteva argumente susţinute ştiinţific pentru a consuma bere.
Berea prelungeşte viaţa – Cercetătorii de la Institutul Tehnologic din Virginia au descoperit că pentru cei care consumă moderat bere, riscul de deces într-o anumită perioadă de timp este cu 19% mai mic decât la oamenii care nu se ating de nicio picătură din această băutură.
Berea ajută la slăbit – cercetătorul Tim Spector de la Kings College din Londra este autorul cărţii „Mitul alimentelor”, în care susține că tot ceea ce ştiu oamenii despre pierderea în greutate este greșit. Autorul subliniază faptul că un consum moderat de bere belgiană este util pentru bacteriile gastro-intestinale, ajutând eficient digestia.
Berea combate cancerul – se crede că un ingredient din bere poate ajuta organismul în lupta împotriva cancerului. Substanța xantohumol – flavonoidul hameiului care este utilizat în producerea berii – este un antioxidant puternic cu abilitatea de a inhiba enzimele care au rolul de a dezvolta tumorile.
Berea este utilă creierului – un studiu publicat în „New England Journal of Medicine” a constatat că femeile care consumă o băutură alcoolică pe zi sunt mai puțin predispuse să-și piardă abilitățile mentale pe măsură ce înaintează în vârstă.
Berea nu are nicio „vină” pentru burtica de bere – un studiu al specialiştilor de la University College din Londra sugerează că, de fapt, nu există suficiente dovezi științifice pentru a sprijini ideea că berea duce la acumularea de grăsime pe abdomen.
Berea previne apariţia pietrelor la rinichi – conform unui studiu, publicat de Societatea americană de nefrologie, la persoanele care consumă bere, riscul apariţiei pietrelor la rinichi este cu 41% mai scăzut.
Anumite tipuri de bere conţin mai puţine calorii decât laptele degresat sau sucul de portocale – într-adevăr, berea neagră Guinness conţine mai puţine calorii decât cele două băuturi nealcoolice menţionate.
Berea previne apariţia bolii Alzheimer – pe termen lung, un consum moderat de bere are efecte benefice. Un studiu chinez demonstrează că substanţa xantohumol, conţinută de hamei, protejează celulele nervoase și poate încetini progresia bolilor neurodegenerative precum Alzheimer și Parkinson.
Berea întăreşte oasele – un pahar sau două de bere pe zi poate ajuta la întărirea oaselor. Un studiu publicat în „Journal of the Science and Agriculture” arată că berea este bogată în siciliul necesar pentru menţinerea densităţii osoase.
RADOR
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI