Poftiți la zmeură!
Despre zmeură spun specialiștii că are foarte multe proprietăți și este și foarte gustoasă. Deoarece deja găsim în piețe, vă sfătuim să consumați cât mai multă.
Articol editat de cristina.rusu, 4 iulie 2015, 06:00
Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Ohio, zmeura are proprietăţi anticancer, în special a celui de esofag şi de colon. Acest fapt se datorează antocianinelor, nişte antioxidanţi care împiedică dezvoltarea de celule canceroase în organism.
Zmeura este eficientă în anemii:
O cură cu zmeură, le face foarte bine celor care suferă din cauza anemiei. Este un fruct bogat în potasiu, fosfor, calciu şi magneziu, dar şi în vitaminele C, A, E şi B, este indicată în tratarea anemiilor, şi în boli ale ficatului.
Zmeura scade pofta de mâncare:
Este una dintre cele mai eficiente fructe împotriva obezităţii. Câte 200 grame, consumate timp de o lună, dimineaţa, pe stomacul gol, scad pofta de mâncare.
Zmeura este utilă în afecţiuni oculare:
Unul dintre cele mai importante beneficii rămâne însă protecţia împotriva degenerescenţei maculare, o afecţiune oculară care, în timp, poate duce chiar la orbire.
Cercetătorii americani au descoperit că persoanele care au consumat cel puţin 150 g de zmeură pe zi au prezentat un risc cu 36% mai mic de a contracta această boală (datorită vitaminelor A şi E, cât şi a antioxidanţilor).
O cură cu zmeură este recomandată şi pentru menţinerea sănătăţii pielii. Antioxidanţii care se găsesc în zmeură îţi oferă protecţie împotriva radicalilor liberi, responsabili pentru îmbătrânirea prematură a ţesuturilor.
Vitamina C conţinută de zmeură te ajută să-ţi întăreşti imunitatea. Totodată, te apără şi împotriva bolilor cardiovasculare.
Sănătate
Nu uitați, Radio Cluj se poate asculta și online, AICI