Ucigașii în masă acționează prin mimetism
Autorii unor crime în masă şi atacuri ucigaşe comise în şcolile din Statele Unite par să acţioneze prin mimetism după tragedii similare, susţin autorii unui recent studiu.
Articol editat de cristina.rusu, 6 iulie 2015, 06:00
Pot fi observate semne de contagiune în aceste multiple masacre care mai degrabă au avut loc într-un anumit interval de timp în loc să survină la întâmplare, explică Sherry Towers, profesor la Centrul de matematică şi ştiinţe informatice de la Universitatea de Stat din Arizona, principalul autor al acestui studiu apărut pe 2 iulie în revista americană „Plos One”.
Un grup de cercetători a examinat datele cu privire la cele mai grave crime în masă, inclusiv în aşezăminte şcolare, care au avut loc în Statele Unite între 1998 şi 2013.
Ei au determinat că atacurile care au făcut cel puţin patru sau cinci morti, precum şi incidentele similare din şcoli, erau urmate de o perioadă de contagiune de circa 13 zile, în medie. Şi aproximativ 20- 30% din aceste tragedii par să fi rezultat din acest fenomen.
Profesorul Levin a explicat că ideea acestei cercetări i-a venit în 2014, după un atac cu armă de foc şi cuţit soldat cu viaţa unui student din campusul Universităţii Purdue din Indiana, unde ea se afla în acea vreme.
Am realizat atunci că existaseră alte trei atacuri în şcoli despre care relatase mass-media în săptămâna precedentă şi m-am întrebat dacă era vorba despre un hazard statistic sau ne aflam în prezenţa unui caz de influenţare inconştientă a unor persoane cu psihic fragil explică profesorul Levin.
RADOR
Nu uitați, Radio Cluj se poate asculta și online, AICI