TVA mai mic, consum mai mare
Ministrul Agriculturii Daniel Constantin susţine că prin scăderea TVA la alimente s-a relansat consumul şi au crescut încasările la bugetul de stat.
În aceste condiţii, ministrul agriculturii consideră că Guvernul are argumente suficiente pentru scăderea TVA de la 24% la 19% la toate produsele, începând cu 1 ianuarie anul viitor.
Articol editat de Camelia Velțan, 7 iulie 2015, 17:05
Avem argumente suficiente să mergem în faţa FMI şi să spunem că vrem să reducem TVA-ul de la 24% la 9% începând cu 1 ianuarie. Dacă ne vom atinge acest obiectiv, atunci discuţiile pe care le vedeţi în aceste zile, că este de acord FMI, că nu este de acord, pe presupuneri, nu ar mai fi justificate pentru că ne-am bazat pe cifre reale.
Prima lună, luna iunie, arată cu adevărat încasări la bugetul de stat mult mai mari cu un TVA de 9%. Sper ca acestă încasare să se menţină şi în următoarele luni, astfel încât să avem măsura acesta de reducere la 19% sustenabilă în faţa Fondului. (Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin)
Ministrul Agriculturii a mai precizat că în perioada următoare va fi făcută o analiză pe baza datelor de la Consiliul Concurenţei, pentru a se vedea dacă prin scăderea TVA la alimente preţurile s-au redus în mod real pentru consumatori.
Radio România Actualităţi
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: