Supă recomandată pe căldură mare
Promotorii bucătăriei sălăjene le-au solicitat miercuri restaurantelor ca, pe lângă meniul de bază, să vină şi cu o alternativă reprezentată de preparate uşoare, indicate în perioadele cu caniculă.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 8 iulie 2015, 13:59
Unul din promotorii acestui program este sălăjeanul Mircea Groza care consideră că ciorba de legume în pepene roşu în care sunt adăugate bucăţele de lubeniţă şi cuburi de gheaţă.
Este un adevărat festin culinar în jurul prânzului. Aflați rețeta dacă ascultați vocea bucătarului.
Mircea Groza mai spune că meniurile bazate pe carne ar trebui lăsate puţin uitării şi înlocuite cu amestecuri din legume, uşoare şi reconfortante.
Mircea Groza a adăugat că desertul potrivit în această perioadă este reprezentat de fructe îngheţate şi acoperite cu o cremă de vanilie şi smântână proaspătă alături de miere de albine, totul pentru un gust deosebit.
Adrian Lungu