Calitatea pâinii va scădea ca urmare a încălzirii globale
Ecologiştii estimează, până în anul 2050, o creştere semnificativă a nivelului de dioxid de carbon în atmosferă ca urmare a încălzirii globale. Acest lucru, în opinia unei companii australiene, va ameninţa considerabil culturile agricole.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 10 iulie 2015, 06:00
Potrivit afirmaţiilor oamenilor de ştiinţă, concomitent cu creşterea concentraţiei de dioxid de carbon va creşte şi volumul culturilor agricole, care vor ajunge la maturitate într-un ritm mult mai alert, însă calitatea cerealelor va scădea, acestea urmând să conţină mai puţine proteine. Asta înseamnă că pâinea va avea o valoare nutritivă mai mică şi nu va mai creşte din cauza cantităţii de gluten din făină, informează kedem.ru.
Dacă oamenii de ştiinţă nu vor reuşi să producă noi soiuri de grâu cu un conţinut mai mare de proteine, omenirea va fi nevoită să-şi ia rămas bun de la pâinea albă şi pufoasă.
RADOR
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI