Locul Greciei în preferințele de vacanță ale românilor
Situaţia financiară precară în care se află Grecia la momentul actual, îi determină pe mulţi români să refuze să mai aleagă această zonă ca destinaţie pentru concediu. Agenţii de turism şi turiştii străini sunt însă de părere că turismul în Grecia ar influenţa economia ţării într-un mod pozitiv.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 11 iulie 2015, 18:00 / actualizat: 13 iulie 2015, 10:10
Grecia, altă dată aflată în topul listelor românilor pentru destinaţii de vacanţă, suferă acum de un deficit de turişti. Situaţia financiară a ţării a determinat o scădere dramatică a turismului în zonă, spun agenţii de turism.
Din păcate oamenii nu mai aleg destinaţia Grecia pentru vacanţă. Am observat întradevăr o scădere a numărului de cereri de bilete spre această ţară, dar cred că o să se redreseze situaţia în curând. Cetăţenii ar trebui să meargă în Grecia, tocmai pentru a ajuta economia ţării prin turism. (Marius, agent de turism)
Oamenii spun că preferă destinaţii liniştite, acolo unde economia este înfloritoare. Grecia nu se află pe această listă, cu toate că în alte condiţii ar fi ales-o pentru concediu.
Nu vreau să mai merg în Grecia, deoarece este o situaţie destul de complicată acolo. Aş prefera să merg în Turcia.
Nu mai aleg Grecia ca destinaţie turistică. În concediu o să plec în Turcia sau poate chiar la noi în ţară.
Grecia nu mai este pe lista concediilor. Prefer altă zonă, unde nu sunt probleme.
Turiştii sunt însă de altă părere. Sebastien Portelli locuieşte în prezent în Paris şi a ales România ca destinaţie pentru sejurul de vară. El spune însă că ar alege oricând o vacanţă în Grecia, atât pentru peisajele ţării cât şi pentru a ajuta economia ţării.
Nu ar fi o problemă pentru mine. Trebuie să se dezvolte cumva economia de acolo. Oamenii trebuie să aleagă Grecia ca destinaţie turistică, deoarece locuitorii de acolo au nevoie de contribuţia noastră. Am ales deja România pentru concediul de anul acesta, dar dacă nu aş fi avut asta în plan, aş fi mers fără probleme în Grecia, aşa cum aş fi mers şi în Tunisia, o altă zonă care are nevoie de ajutor. (Sebastien Portelli, turist)
Reamintim că Grecia are o datorie totală de 320 de miliarde de euro, dintre care 65 la sută către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7 la sută către Banca Centrală Europeană.
Cristian Florea
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI