Puppy love, la Sighet
Tinerii antreprenori Sigheteni contiuă să ne uimească. Vă invit să cunoașteți o nouă materializare a unui vis din copilărie!
Articol editat de , 16 iulie 2015, 11:54 / actualizat: 27 februarie 2017, 11:34
Raluca Antohi e o tânără sigheteancă în vârstă de 26 de ani, care, deși nu și-a definitivat încă studiile universitare, a ales să-și înceapă o afacere. Raluca e pe cale să înceapă ultimul an de facultate la U.S.A.M.V Cluj Napoca. De ce Medicină Veterinară?
Încă de mică am iubit animalele și m-a preocupat protejarea lor; astfel, în momentul în care a trebuit să-mi aleg o carieră, m-am orientat spre acest domeniu, în speranța că voi putea contribui și eu la sănătatea și bunăstarea animalelor de companie.
…si de aici si ideea unui salon de înfrumusețare a animalelor de companie?
Da! Modernizarea societății aduce cu sine un aspect la care poate nu ne gândeam în urmă cu 20 de ani. Oamenii acordă o importanță sporită felului în care arată și se simt animăluțele lor. Acestea sunt privite adesea ca membrii de familie, deci li se acordă aceleași drepturi la răsfăț ca și celorlalți.
Privind problema din perspectiva pragmatica, e o piață în ascensiune, una pe care am descoperit-o mergând la Baia Mare, în urmă cu 4 ani, cu Bichon-ul meu, Cookie.
Lipsa, la acel moment, a unei asemenea afaceri în Sighet, m-a determinat să urmez un curs de calificare, apoi să urmez toți pașii pentru a-mi înființa o firma, un S.R.L-D, să-mi dotez un spațiu la standardele cerute de legislația în vigoare și în perspectiva cabinetului de medicină veterinară, care se va alătura acestei afaceri, începând cu anul următor.
Care sunt tratamentele de care pot beneficia patrupedele la “Salonul de toaletaj canin și felin Cookie”?
Tuns, spălat, tăiat unghii, curățat urechi, îngrijirea pernițelor, parfumare, șuvițe colorate, transport la domiciliu – toate grupate în pachete de servicii, perfect pliate pe nevoile fiecărui client în parte.
Produsele folosite sunt profesionale, special create pentru câini și pisici iar cuțitele pentru tuns și foarfecele sunt sterilizate după fiecare utilizare.
La ce costuri trebuie să se aștepte un client care ar dori să-ți calce pragul?
În acest moment, pachetul de bază pentru animale mici, de până la 10 kg, costă 60 de lei și include servicii minimal obligatorii pentru menținerea stării de bine a animăluțului Dvs. Prețul creste la 80 lei, în cazul animalelor de talie medie, respectiv 100 lei pentru cei din “categoria grea”.
Consideri că ai o afacere rentabilă, în acest moment?
Mă mulțumesc să-mi pot achita, din ceea ce produc, toate taxele aferente și, dacă se poate, să nu fiu pe pierdere. Rentabilitatea afacerii va trebui s-o verific și s-o urmăresc atunci când, terminând cu studenția, voi lucra full-time.
Nu e greu pentru client sa te găsească în timpul anului, când tu, practic, ești mai mult la Cluj?
Nu, pentru că vin frecvent în weekend-uri, iar clienții mă sună și se programează din timp. Serviciile de calitate și munca responsabilă fac clienții fideli!
Exista concurență la nivel de Sighet?
Da, și asta mă bucură! Ne obligă pe fiecare să fim competitivi și să oferim produse și pachete cât mai bine adaptate specificului pieței. Mă refer, desigur, aici, la afaceri reale, înregistrate ca atare, nu la mici inițiative de garaj .Părinții mei, muncind în mediul privat, mi-au însuflat conștiința faptului că principala sursă a succesului e seriozitatea – iar asta se traduce prin respectarea legilor și a tuturor competitorilor onești din piață.
Unde si cum te vezi peste 10 ani?
Mă vad medic veterinar, proprietar, sau măcar partener intr-o clinică veterinara, de înalt nivel, posibil chiar implicată in afaceri conexe: crescătorii de animale de companie sau o mică fabrică ce să producă elemente necesare în viața de zi-cu-zi a patrupedelor – hrană, cosmetice, etc.
Crezi ca va exista mereu o piață de desfacere pentru asta?
Desigur! Atâta timp cât vor exista oameni, ei își vor dori compania animalelor și, implicit, bunăstarea acestora.
Îți doresc mult succes!
Ascultă Radio Sighet AICI
Dimand Ștefan