Hoții de buzunare mizeză pe neatenția ta!
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au desfășurat o amplă acţiune de informare și prevenire a furturile din buzunare, pe raza municipiului Cluj-Napoca.
Articol editat de , 22 iulie 2015, 14:24
În cadrul acţiunii, au fost distribuite circa 3.000 de pliante cu recomandări informativ-preventive cetățenilor, care pot preîntâmpina aceste fapte dacă manifestă mai mult interes în protecţia bunurilor deţinute.
De asemenea, polițiștii au purtat discuții cu cetățenii privind importanța adoptării unui comportament preventiv și sesizarea promptă a evenimentelor prin 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliție.
Poliţiştii au acţionat, cu precădere, în staţiile mijloacelor de transport în comun, zone în care se comit, cu predilecție, astfel de furturi.
Pentru prevenirea faptelor de acest gen, se recomandă cetăţenilor să aibă în vedere următoarele aspecte:
Aglomeraţia şi agitaţia care se creează zilnic, în special în orele de vârf, atrag ca un magnet hoţii de buzunare, poşete, genţi. De aceea, în această perioadă, trebuie să manifestaţi atenţie în acest sens pentru a evita evenimentele neplăcute.
Hoţii din buzunare / genţi, acţionează cel mai adesea în locuri aglomerate: pieţe, magazine, mijloace de transport în comun. Aceştia acţionează în grupuri mixte, după metode bine stabilite, fiecare ştiind exact ce are de făcut. De exemplu, unul dintre ei creează diversiune, iar altul, bine antrenat în acest sens, sustrage bunul şi îl dă mai departe, la a doua sau a treia mână.
Pentru a evita aceste evenimente, este indicat ca doamnele şi domnişoarele să fie mai precaute la modul în care poartă poşeta: întotdeauna aceasta să fie închisă şi să se afle în câmpul lor vizual, în partea din faţă a corpului.
Bărbaţii ar fi indicat să poarte portofelul într-un buzunar interior, în partea din faţă, cât mai aproape de corp! Nu purtaţi portmoneul în buzunarul din spate al pantalonilor!
Nu pierdeţi din vedere faptul că, autorii furturilor din buzunare şi poşete sunt persoane bine îmbrăcate, care încearcă să inspire încredere şi să nu incomodeze prin prezenţa lor.
În cazul în care sunteţi victime ale acestui gen de infracţiuni, încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului şi sesizaţi în cel mai scurt timp Poliţia prin apelul unic de urgenţă 112!
Redacția
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI