România e frumoasă – Sovata
Azi vă invităm în staţiunea Sovata- supranumită Perla judeţului Mureş.
Articol editat de , 22 iulie 2015, 06:00
Când spui Sovata te gândeşti invariabil la Lacul Ursu– atracţia în jurul căreia a luat naştere cunoscuta staţiune , aflată la doar 55 de kilometri de oraşul Târgu Mureş.
Sovata este una dintre staţiunile în care s-a investit masiv în ultimii ani şi care este comparată pe bună dreptate cu staţiuni turistice renumite din vestul Europei. Hotelurile vechi au fost renovate, au fost cosntruite altele noi, centrul staţiunii a fost renovat iar zecile de pensiuni din zona te îmbie să le treci pragul .
Sigur, majoritatea turiştilor care aleg să petreacă un sejur la Sovata sunt atraşi de proprietaţile apei din lacul Ursu, renumită pentru proprietăţile sale heliotermale. Apa are o temperatură care oscilează între 18 si 23 de grade la suprafaţă iar odată cu adâncimea , temperatura creşte. Ca o curiozitate, scăldatul este oprit zilnic preţ de două ore, tocmai pentru ca straturile de apă să se reaşeze iar proprietăţile sale heliotermale să nu se piardă.
După o baie revigorantă în apele lacului Ursu ce poate urma mai bine decât o plimbare pe aleile parcului din jurul lacului.
Urmând acest traseu, se poate ajunge în scurt timp la Muntele de Sare. Alte destinații populare sunt Vârful Cireșelu sau Dealul Saca.
Dacă ne place aventura , atunci putem alege o călătorie cu mocăniţa cu aburi care circulă pe traseul Sovata –Câmpu Cetăţii. Durata unei excursii este de circa două ore iar peisajul este cu adevărat pitoresc.
La doar 10 kilometri de Sovata se află o altă atracţie turistică importantă : Salina de la Praid. Salina se află la o adancime de 120 metri iar turiştii se pot relaxa în spaţiile de recreere, locurile de joacă pentru copii,o capelă şi chiar un muzeu care prezintă metodele de extragere a sării din cele mai vechi timpuri până azi.
Şi să nu uităm că tot la Praid se află şi cel mai mare şi mai modern ştrand cu apă sărată din România, care cuprinde mai multe bazine pentru adulţi şi copii, dar şi un hotel ultramodern.
Dan Izvoreanu
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI