Sibiul – un oraş din ce în ce mai ecofriendly
Sibiul devine pe zi ce trece un oraş tot mai ecologic.
Articol editat de , 22 iulie 2015, 13:49 / actualizat: 24 iulie 2015, 9:25
Dacă în urmă cu câteva săptămâni cadrele didactice şi studenţii Universităţii Lucian Blaga din Sibiu au ales să meargă pentru o zi cu mijloace nepoluante, acum iniţiativa a fost preluată de administraţia publică din Sibiu. Astfel, Primăria Sibiu a achiziţionat două biciclete electrice pentru inspectorii care verifică domeniul public. În premieră, unul dintre inspectori ne-a şi prezentat pe scurt ce înseamnă această bicicletă şi ce poate face ea.
Are o baterie care se încarcă în 8 ore, are asistenţă la pedalare, adică pedalezi iar bicicleta creşte viteza pe măsură ce pedalezi. Poate să ajungă şi la 45 km/h. Treapta a V-a ajută cel mai mult la pedalare. Faţă de o bicicletă normală ajută mult mai mult o bicicletă electrică. Până acum ne deplasam pe jos sau cu autobuzul. Facem sport, e şi eco-friendly şi avem şi accesul mai uşor printre blocuri. (Dinu Popa, inspector)
Colegul de echipă al inspectorului sibian spune că marea facilitate vine atunci când se vorbeşte de locurile de parcare.
Este foarte utilă pe teren şi ne ajută foarte mult. Ne descurcăm mult mai bine cu traficul, mai ales când e aglomerat. E mult mai bine, mai ales în zona centrală unde nu sunt foarte multe locuri de parcare. (Bogdan Caragea, inspector)
Cât a costat achiziţia celor două biciclete aflăm de la Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.
Serviciul de Administrare Publică a achiziţionat două biciclete electrice în valoare de 5000 de lei bucata. E un proiect de mici dimensiuni, însă în scopul promovării mersului pe bicicletă şi între sibieni, Primăria a ales ca prin exemplul propriu să promoveze acest mijloc de transport în detrimentul autovehiculului propriu. (Mirela Gligore, purtător de cuvânt Primăria Sibiu)
În urmă cu un an, municipalitatea sibiană a testat şi varianta de a introduce un mijloc de transport în comun electric, însă la calculul eficienţei, respectivul autobuz s-a dovedit a fi mult mai costisitor decât autobuzele normale.
credit foto: Alina Andrei
Cristian Florea
Puteţi să ascultaţi Radio Antena Sibiului online AICI