Unde să depozităm cerealele?
Producătorii agricoli din Sălaj sunt obligaţi să le vândă grâul recoltat intermediarilor, sau proprietarilor de depozite din alte judeţe, pentru că nu au unde să depoziteze cerealele. Fermierii sunt nemulţumiţi de preţul pe care îl obţin pentru produsele lor, în timp ce intermediarii aşteaptă să vândă marfa la primăvară, pentru sume mai mari.
Articol editat de Andreea Leonid, 23 iulie 2015, 19:57
În lipsa depozitelor pentru cereale, fermierii sălăjeni s-au trezit că nu au unde să depoziteze grâul, fiind obligaţi, practic, să vândă recolta la un preţ care nu le aduce nici măcar un minim de profit.
Nu ai unde să-ţi depozitezi producţia, n-ai unde să o usuce, eşti nevoit să o vinzi la capul parcelei. Preţurile sunt foarte mici, că la /…/ se ştie că producătorul nu are ce face cu producţia şi nu are unde să o depoziteze şi atunci omul îi dă cât îi….(Valentin Duca, inginer agricol)
Autorităţile cred că singura soluţie este asocierea fermierilor pentru a-şi construi depozitele necesare.
În primul rând, trebuie convinşi oamenii să acţioneze în mod organizat şi să se asocieze. Acolo este cea mai mare problemă: asocierea. (Vasile Măigrădean)
Toate depozitele de cereale din Sălaj au fost distruse, acum mai bine de trei decenii s-au retrocedat foştilor proprietari.
Adrian Lungu
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI: