Soluţii pentru vacanţă-animalul de companie
Atunci când planificăm vacanţa de vară, pe lângă organizarea bagajelor şi a călătoriei, trebuie să ne gândim şi la animăluţul de companie pe care îl avem, şi care este în cele mai multe cazuri un membru al familiei.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 25 iulie 2015, 08:00
V-am întrebat şi pe dumneavoastră ce faceţi cu animalele când plecaţi din oraş. Iată ce răspunsuri am primit:
„Am o pisică de 10 ani. Când plec, vin vecinii şi au grijă de ea.”
„Când plec în concediu, mama rămâne acasă şi are grijă de câine.„
„Acum nu mai am animale. Când aveam, îi duceam cu noi în excursie.”
Fie că vorbim despre câini, pisici, hamsteri sau peşti trebuie să alegem cea mai bună variantă atât pentru ei, cât şi pentru noi.
Prima legere, se pare cea mai comună dintre toate, este lăsarea animalului de companie în grija vecinilor sau a rudelor.
Cea de-a doua soluţie, puţin mai costisitoare, dar în acelaşi timp mai sigură şi mai comodă, este cazarea la o pensiune pentru animale.
Găzduim orice fel de animăluţ de companie, am avut şi hamsteri, porcuşori de Guineea, broscuţe ţestoase, aşteptăm şi reptile. Toate locurile de găzduire sunt în interior, noi nu găzduim animăluţele afară. Există un program pentru toţi, inclusiv pisicile au programul lor, pentru că şi ele trebuie vizitate de mai multe ori pe zi. Pisicuţele nu socializează, ele trebuie ţinute singure sau pe grupuri, aşa cum sunt obişnuite acasă.(Luisiana Băldean, managerul pensiuni pentru animale, Cluj-Napoca)
Există şi o a treia variantă de a avea grijă de ei, luându-i cu noi în concediu. Desigur, aceasta presupune ca animăluţul să se poată adapta atât la mijlocul de transport, cât şi la destinaţia de vacanţă. La fel de important este ca locul de cazare să nu prezinte riscuri pentru el.
Indiferent de soluţia pentru care optăm, trebuie să avem în vedere atât confortul animăluţului de companie, cât liniştea noastră, că ei se află în siguranţă.
Casandra Maxim
Nu uitaţi, Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI.