Sute de turişti caută răcoarea la Cascada cailor
Sute de turişti au urcat sâmbătă şi duminică la Cascada cailor din Munţii Rodnei, pentru a căuta un aer cât mai răcoros. Cei mai mulţi dintre ei au apelat la instalaţia de telescaun din staţiunea Borşa, după care au străbătut circa 1,2 km prin pădure, până la baza cascadei.
Articol editat de Carmen Sas, 26 iulie 2015, 14:20 / actualizat: 27 iulie 2015, 12:51
Traseul de la punctul terminus al instalaţiei de telescaun până la baza cascadei se parcurge relativ uşor, în circa o jumătate de oră. Odată ajunşi la Cascada cailor, turiştii sunt impresionaţi de frumuseţea acesteea: Este super tare, acolo când ajungi ai parte de un peisaj mirific. (turisti din Giurgiu si Buzau)
La punctul de coborâre de pe telescaun, turiştii sunt întâmpinaţi de o echipă a postului de jandarmi montani Borşa, care le acordă informaţiile utile pentru o astfel de drumeţie celor care se află pentru prima dată în această zonă.
Şeful postului de jandarmi montani Borşa, plutonierul adjutant Mindac Paul, ne-a declarat că foarte mulţi turişti urcă muntele fără să fie echipaţi corespunzător, iar alţii încearăa să intre în perimetrul Parcului Naţional Munţii Rodnei cu mijloace auto sau moto, lucru interzis de lege:
Turiştii nu au ce căuta pe munte în sandale şi pantofi şi fără o haină de ploaie, pentru că aici vremea se schimbă repede. Vrem să atragem atenţia pe această cale că accesul în zonele turistice din Parcul Naţional Munţii Rodnei este interzis cu mijloacele auto sau moto. În ultima vreme am sancţionat mai mulţi turişti, şi români şi străini, din această cauză. (Mindac Paul, şeful jandarmilor montani Borşa)
Costul transportului cu instalaţia de telescaun este de 10 lei la urcare şi tot atât la coborâre dar mulţi turişti aleg să coboare de la Cascada cailor în staţiune urmând traseul turistic de pe firul apei, care are o lungime de cca 2 km şi se parcurge în circa o oră şi jumătate.
Florin Săsărman
Nu uitaţi, Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI.