Medicamente retrase din farmacii
40 de medicamente puse pe piaţă în urma testărilor făcute în laboratoarele unei companii din India, au fost suspendate de la vânzare de Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale. Decizia vine ca urmare a unei hotărârii a Comisiei Europene de acum două săptămâni.
Articol editat de Camelia Velțan, 3 august 2015, 11:25
Pacienţii au la dispoziţie alternative pentru medicamentele scoase de la vânzare, a precizat şeful Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Marius Savu:
Este vorba de medicamente din sfera cardio vasculară şi neurologică, aceste două zone sunt afectate în principal, hypercholesterol, antihipertensive dar şi din sfera afecţiunilor gastrice, esomeprazol. Aceste molecule au avut studii de bioechivalenţă care au fost făcute într-un site din India şi ca urmare a unei investigaţii făcute de o autoritate din Franţa, a medicamentului şi s-a constatat că cei de acolo nu au respectat anumite proceduri şi reguli. De fapt, aceasta a fost cauza care a determinat acţiunea pe care a luat-o Agenţia Europeană a Medicamentului şi ulterior Comisia Europeană, nu problemele de calitate sau de siguranţă a medicamentelor aflate în discuţie. Niciunul dintre ele nu este un medicament esenţial care să nu aibă alternative din aceeaşi categorie, la preţuri apropiate. (Şeful Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Marius Savu)
Radio România Actualităţi
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI.