Inițiere în astrobiologie și tehnologii spațiale, la Mărișel
Profesorii de biologie, chimie sau fizică din învățământul gimnazial sau liceal din România se pot înscrie până pe 18 august la cursul de inițiere în astrobiologie și tehnologii spațiale, organizat de Biroul European de Resurse pentru Educație Spațială – România (ESERO România).
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 12 august 2015, 12:46
Cursul va avea loc în perioada 3 — 6 septembrie, la Mărișel, în județul Cluj, și își propune să le ofere celor 20 de participanți cunoștințele necesare pentru folosirea spațiului cosmic drept un context inspirațional, interdisciplinar și bogat în informații în predarea materiilor STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică).
Vor fi abordate subiecte precum prezentarea proiectului ESERO România, o colaborare între ROSA și Agenția Spațială Europeană, noțiuni introductive de astrobiologie, teorii actuale privind originea vieții, caracteristici ale extremofiliei, misiuni spațiale și alte activități experimentale.
Profesorii care își doresc să candideze pentru unul dintre cele 20 de locuri disponibile vor trebui să demonstreze competența și interesul de a disemina cunoștințele și experiența dobândită în cadrul cursului către alți profesori de liceu sau gimnaziu și către un număr cât mai mare de elevi. Selecția participanților va ține cont și de o cât mai echitabilă distribuție geografică.
Profesorii care doresc să candideze vor trebui să trimită completat formularul de înscriere la adresa esero@rosa.ro până la data de 18 august. Candidații vor fi informați în legătură cu selecția la data de 20 august.
Lansat în mai 2014 ca urmare a unui parteneriat între Agenția Spațială Română și Agenția Spațială Europeană, ESERO România face parte dintr-o rețea europeană prezentă la momentul actual în 11 țări de pe continent.
Alina Nechita