Risipă de alimente
Uniunea Europeană iroseşte anual aproximativ 22 de milioane de tone de hrană.
Articol editat de Camelia Velțan, 12 august 2015, 14:42
Un studiu făcut de Centrul de Cercetare al Uniunii Europene în Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Finlanda, Germania şi România arată că 80% din deşeurile alimentare sunt recuperabile, mare parte fiind produse aruncate de obicei după expirarea datei limită pentru consum.
Se aruncă în principal legumele şi fructele din cauza termenului scurt de valabilitate, dar şi carnea, care are un impact mai mare asupra resurselor de azot şi apă.
Un reprezentant al centrului a declarat că situaţia cea mai mai rea este la britanici, iar cea mai bună la români, chiar dacă risipim excesiv cu toţii.
Cercetătorii susţin că risipa de alimente poate fi evitată prin educarea populaţiei.
Oamenii trebuie învăţaţi să cumpere mai atent şi să-şi planifice consumul, ceea ce i-ar ajuta să arunce mai puţină mâncare, să cheltuiască mai puţin şi să protejeze mai bine mediul înconjurător.
Radio România Actualităţi
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI