Ascultă Radio România Cluj Live

Alimente care taie pofta de dulciuri

Patru alimente care taie pofta de dulciuri.

Alimente care taie pofta de dulciuri

Articol editat de , 15 august 2015, 06:00 / actualizat: 16 august 2015, 8:09

Zahărul este considerat unul dintre cele mai periculoase alimente, însă este dificil să rezistăm în faţa tentaţiilor dulci.

Iată patru alimente care vor stopa nevoia de a mânca zahăr:

Mărul este plin de nutrienți, iar partea cea mai bună este că alungă pofta de dulce. În coajă se află cele mai multe vitamine. Chiar și merele acre conțin carbohidrați sănătoși, sunt bogate în fibre și conferă senzația de sațietate pentru mai mult timp.

Roșiile sunt o alegere foarte bună atunci când apare pofta de dulce, pentru că au o cantitate mare de triptofan, o substanță pe care organismul o transformă în serotonină. În plus, sunt foarte bogate în crom, un mineral care reduce foamea, reglează colesterolul și nivelul zahărului din sânge.

Porumbul este un alt aliment care favorizează renunțarea la zahăr. Conține antioxidanți, vitamine, minerale și fibre, conferind senzația de sațietate. Pe lângă faptul că elimină nevoia de dulce, reduce și foamea.

Scorțișoara este un condiment cu aromă aparte și poate fi adăugat în numeroase feluri de mâncare. Este foarte eficientă în eliminarea poftei de dulce, deoarece reglează nivelul de zahăr din sânge și previne fluctuațiile acestuia.

 

RADOR

Radio Cluj se poate asculta şi online AICI

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate