Alimente care taie pofta de dulciuri
Patru alimente care taie pofta de dulciuri.
Articol editat de , 15 august 2015, 06:00 / actualizat: 16 august 2015, 8:09
Zahărul este considerat unul dintre cele mai periculoase alimente, însă este dificil să rezistăm în faţa tentaţiilor dulci.
Iată patru alimente care vor stopa nevoia de a mânca zahăr:
Mărul este plin de nutrienți, iar partea cea mai bună este că alungă pofta de dulce. În coajă se află cele mai multe vitamine. Chiar și merele acre conțin carbohidrați sănătoși, sunt bogate în fibre și conferă senzația de sațietate pentru mai mult timp.
Roșiile sunt o alegere foarte bună atunci când apare pofta de dulce, pentru că au o cantitate mare de triptofan, o substanță pe care organismul o transformă în serotonină. În plus, sunt foarte bogate în crom, un mineral care reduce foamea, reglează colesterolul și nivelul zahărului din sânge.
Porumbul este un alt aliment care favorizează renunțarea la zahăr. Conține antioxidanți, vitamine, minerale și fibre, conferind senzația de sațietate. Pe lângă faptul că elimină nevoia de dulce, reduce și foamea.
Scorțișoara este un condiment cu aromă aparte și poate fi adăugat în numeroase feluri de mâncare. Este foarte eficientă în eliminarea poftei de dulce, deoarece reglează nivelul de zahăr din sânge și previne fluctuațiile acestuia.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI