Focar de toxiinfecţie alimentară la Pensiunea Perla Păltinişului
Ancheta epidemiologică derulată de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu la pensiunea Perla Păltinişului a stabilit că este vorba despre un focar de toxiinfecţie alimentară de natură stafilococică.
Articol editat de , 17 august 2015, 16:26
Potrivit cercetărilor, mai multe alimente servite clienţilor au fost contaminate în timpul manipulării.
Echipele Direcţiei de Sănătate Publică au efectuat ancheta epidemiologică cu următoarele rezultate: din cele 17 probe alimentare recoltate, 6 au fost pozitive pentru stafilococ auriu hemolitic, proba de apă recoltată din unitate, care a provenit din sursă proprie, a fost necorespunzătoare la examenul clinic şi bacteriologic. Din cele patru teste din blocul alimentar, unul a fost necorespunzător pentru microorganisme aerobe cu bacterii poliforme prezente, iar în ceea ce priveşte testele bacteriologice care s-au recoltat angajaţilor blocului alimentar, unul dintre ele a fost pozitiv pentru stafilococ auriu hemolitic, urmând ca persoana respectivă să efectueze tratament de specialitate. (Simona Berariu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu)
În mai puţin de o lună, 30 de persoane, copii şi adulţi, au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la restaurantul Pensiunii Perla Păltinişului.
Cristian Florea
Nu uitați, Radio Cluj se poate asculta și online, AICI