Mâncarea e mai bună servită cu tacâmuri rafinate
Percepția noastră asupra mâncării este diferită în funcție de tacâmurile folosite, este concluzia unui studiu apărut în lalibre.be. Cu cât acestea sunt mai pretențioase, mai masive, cu atât mâncărurile par mai gustoase, arată studiul realizat de cercetători de la Universitatea Oxford.
Articol editat de , 23 august 2015, 08:00 / actualizat: 24 august 2015, 16:03
În cadrul experimentului efectuat de aceştia, au fost convocate 130 de persoane într-un restaurant din Edinburgh. Fericiții voluntari au primit toți același meniu – păstrăv, piure, spanac și capere în unt, adică specialități ale zonei. O parte dintre clienți a mâncat cu veselă și tacâmuri ușoare, ieftine, iar cealaltă, cu tacâmuri mai rafinate, de trei ori mai grele. Persoanele care au mâncat cu tacâmuri mai grele au apreciat că mâncarea lor a fost mai bună și bine prezentată, fiind gata să plătească meniul chiar mai scump decât prețul anunțat.
Charles Michel, șeful echipei de cercetători, consideră că este foarte probabil ca felul nostru pozitiv sau negativ de a evalua tacâmurile să se transfere implicit asupra modului nostru de a percepe hrana.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI