Dieta sănătoasă a viitoarelor mame şi sănătatea copiilor
Femeile care mănâncă sănătos înainte şi în timpul sarcinii pot reduce riscul ca în viitor copiii lor să dezvolte boli de inimă, indică rezultatele unui studiu la care au participat 19.000 de femei, chestionate despre dieta lor alimentară în timpul sarcinii şi cu un an înainte.
Articol editat de cristina.rusu, 30 august 2015, 06:00 / actualizat: 30 august 2015, 9:31
O alimentaţie sănătoasă include suficient peşte, fructe, legume şi fructe cu coajă lemnoasă (nuci, migdale, fistic, alune de pădure, nuci de Macadamia).
Conform studiului, jumătate dintre femei au avut copii cu probleme cardiace, în timp ce cealaltă jumătate nu s-a confruntat cu o astfel de problemă.
Comparând dietele alimentare ale mamelor din ambele grupuri, cercetătorii au constatat că cele mai sănătoase diete au fost asociate cu o şansă mai mică de a dezvolta boli de inimă.
Primele 25% dintre femeile cu cel mai sănătos mod de viaţă au un risc mai mic de a avea un copil cu probleme cardiace, comparativ cu cele 25% din partea inferioară a rezultatelor clasamentului, care au avut un regim de viaţă nesănătos.
În cele mai multe cazuri, problemele de sănătate ale bebelușilor se formează în timpul primei etape de dezvoltare a fătului. Cu toate acestea, anumite boli cardiace sunt rezultatul unor defecte genetice.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.