Acreditare pusă în pericol de neînţelegerile cu un medic
Şcoala generală “Iuliu Prodan” din comuna Chiochiş, judeţul Bistriţa-Năsăud nu poate fi acreditată întrucât medicul de familie din comună refuză să semneze protocolul de asistenţă medicală şcolară cu primăria din localitate, a declarat marți, 1 septembrie, pentru Radio Cluj primarul, Vasile Adrian Silaşi.
Articol editat de cristina.rusu, 1 septembrie 2015, 13:16 / actualizat: 1 septembrie 2015, 19:23
El a spus că motivul pentru care nu s-a semnat până acum acest protocol este pretenţia medicului de a fi plătit pentru serviciile pe care le prestează.
Primarul Vasile Adrian Silaşi spune că va încerca să găsească un alt medic, în oraşul Beclean, cu care să fie semnat respectivul protocol şi care să presteze serviciile medicale şcolare pentru elevii din comună.
Şcoala nu poate fi acreditată pentru că nu a semnat doctoriţa din zonă protocolul. Asta-i singura problemă, pentru că refuză să semneze un protocol cu şcoala. Este în concediu de maternitate, dar am înţeles că vrea bani în schimbul semnării protocolului. O să încerc cu un medic din Beclean să semnez acest protocol. (Vasile Adrian Silaşi, primar).
Semnarea unui contract de prestări servicii medicale pentru elevi este o condiţie obligatorie pentru acreditarea unei şcoli, ne-a declarat dr. Anca Andriţoiu, directorul DSP Bistriţa-Năsăud.
Ea spune că legea lasă la latitudinea medicului dacă semneaza sau nu acest contract.
Primăria este cea care trebuie să încheie protocolul cu medicul de familie. Dacă medicul refuză să semneze, atunci poate să aducă un alt medic. Nu trebuie neapărat bani, dar, într-adevăr, trebuie să existe un contract de prestări servicii între şcoală sau primărie şi medicul care face vaccinări, triaje, tot ce înseamnă asistenţă medicală pentru şcoli. (dr Anca Andriţoiu, director DSP BN).
Şcoala Generală „Iuliu Prodan ” este școala coordonatoare din comuna Chiochiș, având în coordonare școala din Bozieș cu clasele I-VIII și grădinița, ca şi școlile cu clasele I-IV și grădinița din localitățile Chețiu, Apatiu, Strugureni, Manic, Buza-Cătun, Jimbor Sat, Jimbor Fînațe, cu un efectiv de 324 elevi.
Florin Săsărman
Radio Cluj se poate asculta și online, AICI