Descoperim și cucerim Masivul Piatra Craiului
Clubul Alpin Temerarii vă invită, să descoperiți și să cuceriți masivul Piatra Craiului , în cadrul celei de-a IX a etape a Campionatului Național de Turism Sportiv ”Ștafeta Munților”, dotat cu Trofeul Temerarii ediția a II a, unde tabăra va fi amplasată la Gura Râului, Masivul Piatra Craiului, orașul Zărnești. Competiția va începe vineri, 4 septembrie și se va încheia duminică, 6 septembrie 2015.
Articol editat de cristina.rusu, 2 septembrie 2015, 18:00
Legenda spune că acum foarte mult timp, poporul de prin aceste locuri era condus de un crai mult iubit şi respectat, căruia i se spunea Măritul. Ajuns deja bătrân, el nu avea niciun copil. Aşa că hotăreşte să aleagă chiar el un moştenior al tronului, pentru a evita luptele de după moartea sa.
Organizează în acest scop un concurs în care flăcăii veniţi din toate colţurile ţării să se întrecă în probe fizice şi de înţelepciune. La o stână din munţi trăia un păstor voinic pe nume Brăduţ. Auzind de competiţia pentru tron a Măritului, tovarăşii păstorului îl îndeamnă să se ducă şi el să-şi încerce norocul.
Acesta se dovedeste cel mai drept, puternic și înțelept dintre toți feciorii. Așadar Piatra cea Mare pe potecile pe care a umblat Brăduț s-a numit Piatra Craiului în cinstea păstorului care prin propriile puteri a devenit Crai.
Trofeul Temerarii este o competiție de tip Challenge ce se desfășoara la nivel național unde Clubul Aplin Temerarii va organiza diferite activități cu specific montan, precum: drumeție, orientare sportivă, cunoștințe turistice, maraton, foc de tabără, poezie, muzică folk și alte surprize.
Tărâmul de vis Piatra Craiului, un munte încărcat de mistere și istorie, cu peisaje unice vă așteptă să-i cuceriți două vârfuri ce domină zarea.
Trofeul Temerarii se adresează tuturor persoanelor, indiferent de condiția fizică pe care o au și doresc să participe la activități sportiv-cultural-ecologice.
Participanții în funcție de vârstă și de nivelul de pregătire vor participa sub forma unei echipe, formată din trei persoane unde vor alege una din cele șase categorii: Elite, Family, Juniori, Feminin, Veterani, Open.
Categoria Family este ce-a mai căutată categorie din întrega competiție unde părinții sunt încurajați de către organizatori să descopere frumusețile naturii, savurând emoțiile unei competiții unde copiii vor învăța cum să citească o hartă, cum să folosească o busolă, își vor testa cunoștințele turistice.
Evenimentul cuprinde probe de concurs , organizate conform regulamentului Campionatului Național de Turism Spotiv „Ștafeta Munților” iar pentru mai multe detalii vă invităm să accesați site-ul www.stafetamuntilor.ro
Redacția
Nu uitați, Radio Cluj se poate asculta și online, AICI