Clădiri deteriorate – impozite mai mari
Impozite de 5 ori mai mari pentru proprietarii care nu întreţin faţadele clădirilor din centrul Clujului.
Primăria aplică această măsură de anul viitor, în baza modificărilor aduse Codului Fiscal.
Propunerea a fost facută de Asociaţia Municipiilor din România şi a fost inclusă în actul normativ votat de Parlament şi promulgat de preşedinte.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 8 septembrie 2015, 13:30
Primarul Emil Boc spune că majorarea de cinci ori a impozitelor este o măsură mult mai bună decât amenzile, care pot fi aplicate o singură dată proprietarilor.
Codul Fiscal ne pune de anul viitor o metodă mult mai directă şi eficientă de a discuta cu proprietarii care nu îşi întreţin clădirile. De a le mări de 5 ori impozitul, care va fi băgat direct în debit şi, când merg la finanţe, nu vor plăti o sută de lei ci vor trebui să plătească cinci sute de lei pentru că nu şi-au întreţinut imobilele. E o cale mult mai eficientă, care va ajuta primarii să pună ordine în clădirile nerefațadizate. Asta e o obligaţie legală, care ne revine fiecăruia dintre noi. Cu atât mai mult aceluia care locuieşte în centrul Clujului şi imaginea lui negativă, din nefericire, atrage imaginea negativă a întregului oraş. (Emil Boc)
În paralel cu majorarea impozitelor, municipalitatea va trece la refațadizarea a zece clădiri din centrul istoric al Clujului.
Clădirile selectate sunt într-o stare avansată de degradare. Lucrările de refațadizare vor fi suportate de primărie iar banii vor fi recuperaţi ulterior de la proprietari.
Mihai Miclăuş
Radio Cluj se poate asculta și online, AICI