Carnea de pui îmbunătăţeşte starea de spirit
Includerea cărnii de pui în dietă reprezintă o modalitate indicată de a acoperi necesităţile zilnice de proteine ale organismului, cu un aport slab de grăsimi care se concentrează în special în piele, având o încărcătură energetică de 168 de kilocalorii la 100 de grame.
Articol editat de cristina.rusu, 10 septembrie 2015, 06:00
Carnea de pui este bogată în triptofan, un aminoacid care ajută sistemul imunitar să funcţioneze corect, pe lângă faptul că inhibă durerea şi este precursorul serotoninei, un neurotransmiţător responsabil direct de starea de spirit şi de calitatea somnului.
Prin urmare, persoanele predispuse la depresie sau care au dificultăţi în a adormi, găsesc în acest aliment un aliat important.
În plus, carnea de pui este bogată în vitamina B2 care menţine pielea hidratată şi favorizează rapida cicatrizare a rănilor. Graţie aportului de vitamina A, este un aliment deosebit de benefic pentru prevenirea problemelor de vedere.
Această carne macră este o bună sursă de fier şi fosfor, consumul său fiind recomandat persoanelor cu anemie, ajutând şi la menţinerea oaselor şi a dinţilor puternici şi sănătoşi.
Datorită sodiului pe care-l conţine, carnea de pui ajută la corecta funcţionare a celulelor şi la controlul presiunii arteriale.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta și online, AICI