Sarea şi riscul obezităţii
Prea multă sare ar putea declanşa obezitatea – indiferent de cât de multe calorii sunt consumate în alte feluri de mâncare.
Articol editat de cristina.rusu, 11 septembrie 2015, 06:00
Oamenii de ştiinţă britanici au descoperit că un gram în plus de sare pe care o persoană o consumă în fiecare zi sporeşte cu 25% riscul apariţiei obezităţii.
De câtva timp, medicii ştiu că sarea este asociată cu tensiunea arterială ridicată şi că este considerată un factor de risc pentru bolile de inimă.
Acesta este însă primul studiu de acest gen care asociază în mod direct sarea cu obezitatea.
Cercetători implicaţi în acest studiu, condus de profesorul Graham MacGregor de la Queen Mary University of London, au declarat că nu sunt siguri de ce sarea are un astfel de impact profund.
Ei suspectează, însă, că sarea modifică metabolismul, alternând modalitatea prin care organismul uman absoarbe grăsimile.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta și online, AICI