Hitler a creat în secret armele viitorului
Inginerii nazişti ai lui Adolf Hitler au creat tehnologii inovatoare şi cu mult înaintea vremii lor, inclusiv tunuri sonice, arme cu raze X şi autovehicule de teren.
Articol editat de cristina.rusu, 12 septembrie 2015, 18:00
Revista „Armele din Al Doilea Război Mondial” a prezentat câteva dintre armele secrete ale naziştilor în numărul din această toamnă, scrie „The Independent”.
Fritz X, una dintre bombele pe care Hitler le-a ţinut cât mai ascunse, este considerată de experţi precursorul bombelor inteligente de astăzi.
Bomba era ghidată prin radio şi putea fi încărcată cu peste 300 de kilograme de explozibil. Era capabilă să lovească ţinte puternic protejate, cum ar fi nave de luptă sau autovehicule grele. Bomba putea fi aruncată de la circa 6.000 de metri distanţă, ceea ce însemna că nu putea fi recepţionată de echipamentele anti-aeronavă disponibile la acea vreme. Mai mult, putea penetra o armură groasă de peste 70 de centimetri.
La rândul său, bombardierul „aripa zburătoare” a fost conceput să poată transporta peste 900 de kilograme de armament, în timp ce zbura la altitudini de 14.000 de metri şi cu viteze de aproape 1.000 de kilometri pe oră.
Bombardierul Horten Ho 229, care a zburat pentru prima oară în 1944, a fost primul avion aşa-zis invizibil din lume, adică era foarte dificil să fie detectat pe radar. Aeronava era echipată cu două motoare cu turbopropulsoare, două tunuri şi cu rachete de tip R4M.
Naziştii au alocat jumătate de milion de mărci germane (peste 250.000 de euro) pentru a fabrica avionul care i-a inspirat pe inginerii ce au creat mai târziu aeronavele invizibile moderne precum bombardierul Northrop Gruman B-2.
Totodată, tancul Goliat era controlat cu un joystick şi avea motoare electrice. Tancurile puteau transporta între 60 şi 100 de kilograme de explozibil şi erau folosite pentru a străbate câmpurile minate şi ataca vehiculele grele şi fortificaţiile. Inovaţia naziştilor a deschis drumul pentru armele de astăzi controlate prin radio.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta și online, AICI