Despăgubiri pentru fermierii afectaţi de secetă
Evaluarea pagubelor produse de secetă în judeţul Satu Mare trebuie încheiată până în 25 septembrie.
Articol editat de , 14 septembrie 2015, 15:56
Prefectul Eugeniu Avram afirmă că după această dată, în baza unui act normativ, este prevăzută acordarea de despăgubiri pentru fermierii afectaţi:
Întrucât nu toţi fermierii au prezentat la timp datele solicitate de primării la sfârşitul lunii august, comisiile de evaluare constituite la nivelul Prefecturii vor trebui să centralizeze din nou şi datele deja transmise de unele unităţi administrativ-teritoriale, existând riscul pierderii banilor. Au fost evaluate până în prezent 40 din cele 60 de unităţi administrativ-teritoriale. Va trebui să facem tot ce depinde de noi pentru a elimina riscul ca din cauza birocraţiei, fermierii să nu primească despăgubiri. (Eugeniu Avram, prefect Satu Mare)
În judeţul Satu Mare, datele centralizate de Direcţia Generală pentru Agricultură indică peste 225.000 de hectare de culturi afectate de secetă, din care aproape 143.000 hectare reprezintă terenul arabil. Între culturile cele mai afectate se află floarea soarelui, cu peste 83.000 de hectare, diferite plante de nutreţ – peste 25.000 de hectare, dar şi 6.000 de hectare de pomi fructiferi şi 5.500 hectare de legume.
Stela Tudor
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI.