Fructele și legumele, leac împotriva depresiei
Fructele şi legumele sunt recomandate împotriva depresiei.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 14 septembrie 2015, 14:38 / actualizat: 14 septembrie 2015, 16:07
Este binecunoscut faptul că dulciurile concentrate ne îmbunătăţesc starea de spirit. Am putea deduce de aici că, atunci când ne confruntăm cu stări depresive, ar trebui să mâncăm ciocolată sau prăjituri. Specialiştii spun însă că această măsură nu este corectă.
Alimentele bogate în carbohidraţi simpli, cum sunt dulciurile concentrate, cresc la nivel cerebral concentraţia unui aminoacid esenţial numit triptofan, care stimulează formarea serotoninei. Senzaţia de bine şi de calm creată imediat după consumul alimentului dulce aduce cu sine şi o creştere instantanee a energiei, totul pentru o foarte scurtă perioadă.
Ciocolata, consumată în doze mici, contribuie la depășirea stărilor depresive, studile demonstrând că aceasta stimulează organismul să elibereze endorfine. Potrivit experților, mult mai folositor pentru organism este consumul regulat și sistematic de fructe și legume proaspete. Desigur, ciocolata uneori nu este interzisă. Cu toate acestea, în cazul în care doriți să arătați bine, dar și să fiți sănătos, este bine să preferați alimentele vegetale, evitați alimentele bogate în amidon, precum și alte alimente bogate în calorii. Și dacă organismul cere prea des ceva dulce este bine să consumaţi fructe.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI.