Ascultă Radio România Cluj Live

Fructele și legumele, leac împotriva depresiei

Fructele şi legumele sunt recomandate împotriva depresiei.

Fructele și legumele, leac împotriva depresiei

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 14 septembrie 2015, 14:38 / actualizat: 14 septembrie 2015, 16:07

Este binecunoscut faptul că dulciurile concentrate ne îmbunătăţesc starea de spirit. Am putea deduce de aici că, atunci când ne confruntăm cu stări depresive, ar trebui să mâncăm ciocolată sau prăjituri. Specialiştii spun însă că această măsură nu este corectă.

Alimentele bogate în carbohidraţi simpli, cum sunt dulciurile concentrate, cresc la nivel cerebral concentraţia unui aminoacid esenţial numit triptofan, care stimulează formarea serotoninei. Senzaţia de bine şi de calm creată imediat după consumul alimentului dulce aduce cu sine şi o creştere instantanee a energiei, totul pentru o foarte scurtă perioadă.

Ciocolata, consumată în doze mici, contribuie la depășirea stărilor depresive, studile demonstrând că aceasta stimulează organismul să elibereze endorfine. Potrivit experților, mult mai folositor pentru organism este consumul regulat și sistematic de fructe și legume proaspete. Desigur, ciocolata uneori nu este interzisă. Cu toate acestea, în cazul în care doriți să arătați bine, dar și să fiți sănătos, este bine să preferați alimentele vegetale, evitați alimentele bogate în amidon, precum și alte alimente bogate în calorii. Și dacă organismul cere prea des ceva dulce este bine să consumaţi fructe.

 

RADOR

Radio Cluj se poate asculta şi online AICI.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate