Voi ce ascundeţi în telefoane?
Oamenii apelează tot mai des la service-urile de telefonie mobilă, pentru a cere sfaturi sau chiar şi ajutor, atunci când vor să ascundă conţinutul telefonului personal de ochii celor din jur.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 14 septembrie 2015, 06:00
La întrebarea De cine va ascundeţi continutul telefonului, de hoţi sau de apropiaţi?, majoritatea clujenilor au raspuns că îşi ascund informaţiile şi pozele de apropiaţi sau de prieteni, menţionând că, în ziua de azi, cei apropiaţi sunt cei mai predispuşi să îţi facă rău.
Majoritatea păstrează in memoria telefonului cele mai ascunse gânduri, imagini sau date personale, care pot ajunge chiar şi pe mâna hoţilor sau, poate mai grav, în retelele de socializare.
Nu este de ajuns să îţi protejezi telefonul cu o parolă dacă ai ceva de ascuns.
Specialiştii în telefoane ne avertizează că orice date, informaţii, imagini sau mesaje pe care le ştergem sau le ascundem pe telefonul mobil pot să fie recuperate cu puţin efort.
Ca să ne convingem de această realitate am solicitat unui specialist în telefonie mobilă să ne explice cum îsi ajuta clientii şi ce sfătuieşte.
Zi de zi îmi trec pragul foarte mulţi oameni. Majoritatea vin cu probleme mai atipice, să zic aşa. De exemplu zilele trecute a venit o doamnă care vroia să ştie cum poate şterge mesajele din telefonul mobil fără ca soţul să le citească mai apoi.
Am avut persoane care m-au întrebat dacă am cunoştinţă de aplicaţii pentru telefon ca sa-si poata urmari partenerul sau partenera de viaţă. Unii mă solicită când vor să spargă parola de deblocare a ecranului telefonului mobil.
Mulţi oameni nu ştiu că telefonul face automat un back-up al datelor. De exemplu, cine are numele de utilizator al telefonului şi parola, poate recupera anumite date pierdute, şterese pe care nu le mai doreai; ele pot reapărea in telefon.
Le recomand oamenilor să nu îşi ţină viaţa personală pe telefon pe tot felul de telefoane sau gadget-uri.
Important ar fi ca fiecare telefon să fie folosit pentru funcţiile pe care le are şi nu pentru a păstra în secret viaţa personală.
Sfaturi bune, însă, oare câţi sunt dispuşi să accepte astfel de recomandări?
Corina Gliguta