Le reîncălziţi dar riscaţi să vă îmbolnăviţi!
Încălzirea unor alimente poate fi periculoasă pentru sănătate. Avertismentul vine din partea medicilor gastroenterologi, care susţin că multe boli sunt provocate de prelucrarea termică repetată a anumitor produse. Printre acestea se numără carnea de pui şi vânăta sau cartoful.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 17 septembrie 2015, 06:00
Specialiștii susțin că vânăta, roşiile, cartofii, sfecla, spanacul sau ţelina devin toxice după reîncălzire. Totodată, în urma procesării termice, acestea își pierd proprietățile nutritive. Alte produse care devin periculoase după încălzirea repetată sunt ouăle, carnea de pui și ciupercile. Asta din cauză că ele conțin proteine care se alterează dacă sunt fierte sau prăjite de mai multe ori.
Puţini oameni ştiu însă despre aceste riscuri. Singurele produse care pot fi reîncălzite fără să prezinte riscuri pentru sănătate sunt cerealele. Potrivit statisticilor, în Republica Moldova, peste 330.000 de persoane suferă de boli digestive.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI.