Exerciţiu militar la graniţa româno-sârbă
UPDATE 20 SEPTEMBRIE ora 17.00
Autorităţile române se pregătesc pentru posibila sosire a imigranţilor în ţara noastră.
Potrivit Ministerului de Interne, în judeţul Timiş, la graniţa cu Serbia, se desfăşoară un exerciţiu cu tabere temporare pentru refugiaţi.
Zeci de corturi au fost instalate pe raza a două localităţi timişene, Lunga şi Moraviţa. Adăposturile de tip militar sunt păzite de jandarmi, iar accesul este restricţionat.
Primarul comunei Moraviţa a declarat, pentru Radio România Timişoara, că, până în prezent au fost montate corturi pe jumătate dintr-un teren de 8 hectare, dar echipe ale Inspectoratului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi ale poliţiei de frontieră sunt mobilizate, în continuare, în zonă.
Pe de altă parte, în corturile montate în localitatea Lunga, ar putea fi adăpostite 500 de persoane.
Articol editat de , 19 septembrie 2015, 18:06 / actualizat: 20 septembrie 2015, 16:49
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Un exerciţiu de testare a capacităţii de răspuns a autorităţilor române, în faţa fluxului de refugiaţi înregistrat în statele din vecinătatea ţării, se desfăşoară zilele acestea în judeţul Timiş, la graniţa cu Serbia.
Acţiunea este organizată din dispoziţia vicepremierului Gabriel Oprea, care este şi ministrul Afacerilor Interne.
Exercițiul reprezintă o continuare a măsurilor preventive luate la nivelul instituțiilor ce fac parte din Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.
Două elicoptere ale Poliţiei de frontieră române survolează, pe rând, „fâşia verde”. Totodată, peste 1.000 de poliţişti de froniteră patrulează zona Beba Veche, aproape de Triplex Confinium, locul în care se unesc frontiere ale Serbiei, Ungariei şi România. Numărul angajaţilor MAI în zonă s-a triplat în această săptămână – au precizat, pentru Radio Timişoara, surse aflate la faţa locului. Forţele de ordine monitorizează zona Triplex, de cealaltă parte a frontierei fiind prezenţi şi oameni ai legii maghiari. Angajaţii MAI monitorizează zona pe care ar putea-o folosi refugiaţii aflaţi acum în Serbia, în drumul lor spre Europa Occidentală.
Până acum au fost prinşi doi cetăţeni de origine afgană. Ei au declarat că s-au rătăcit pe teritoriul României. Ei intenţionau să ajungă în Ungaria şi nu ştiau că sunt în ţara noastră. Cei doi urmează să fie trimişi înapoi în Serbia.
Darian Sacalis, RADOR, Radio România Actualităţi