Pescuit la crap: locul doi la Cupa Europeană de la Maconka
Pescuit la crap: locul doi la Cupa Europeană de la Maconka, Ungaria pentru trei pescari bistriţeni
Articol editat de Carmen Sas, 19 septembrie 2015, 09:59
O echipă formată din trei crapişti a obţinut locul doi la o etapă a Campionatului European pentru pescarii profesionişti, desfăşurată pe parcursul a 5 zile pe Lacul Maconka, din Ungaria. Crapiştii bistriţeni au condus concursul la un moment dat, dar în final au fost întrecuţi.
Echipa formată din Adrian Seni, Darius Ani şi Mihai Raica formează unul dintre cele mai redutabile team-uri de crap din Transilvania, iar locul doi obţinut acum pe Lacul Maconka se înscrie în şirul concursurilor naţionale şi internaţionale în care bistriţenii au urcat pe podium. Când vorbim de concursuri profesioniste trebuie să ne gândim că plăcerea de a pescui poate trece pe planul doi, fiindcă ritmul competiţiilor este foarte alert şi nu permite nicio clipă de relaxare. Aşa a fost şi la Cupa profesionistă de boilies de la Maconka. Povesteşte Adrian Seni.
Eu mi-am dorit de multă vreme să particip la această cupă, iar acum mi s-a făcut şi mie un loc datorită lui Tata Niţu, pentru că trebuie să fii pescar profesionist pentru a putea participa acolo. Competiţia a durat 116 ore, dar am prins un front atmosferic foarte rece, cu temperaturi de noiembrie, iar peştii au fost cam apatici. A trebuit să tot schimbăm strategia.
La un moment dat au condus, dar chiar dacă nu au câştigat, bistriţenii sunt mândri că steagul cupei europene a fluturat timp de 24 de ore pe standul lor.
Am avut onoarea să ţinem steagul Cupei Europene timp de 24 de ore la noi în stand. Am început în forţă şi am fost pe primul loc, dar echipa din Ungaria cu care ne-am luptat noi, fiind situată pe apă mai adancă a localizat crapii un pic mai bine. Noi am prins 870 de kg, iar ei au terminat cu 100 de kg în faţa noastră.
Cea mai mare captură a echipei a fost de 18,7 kilograme, la crap, iar la crap koi cel mai mare peşte prins a fost de 8 kilograme, dar Adrian Seni spune că cel mai dificil de scos din apă au fost crapii comuni de greutate medie, între 8 şi 12 kg, care sunt cei mai viguroşi. S-a pescuit la boilies şi vă rog sa fiţi atenţi despre ce cantităţi de nadă se vorbeşte la un asemenea concurs!
Majoritatea boiliesurilor folosite au fost pregătite de noi. Din cantitatea de 600 kg de nadă cât am folosit, cam 120 de kg au fost boiliesuri, ne spune Adrian Seni.
Aşadar, suntem în plin sezon de pescuit la crap. La “Casa pescarului” din Bistriţa se fac strategii, se munceşte la prepararea boiliesurilor pentru următorul concurs. Şi la fel este în casa fiecărui pescar profesionist. Adrian Şeni şi camarazii săi vor pleca luni dimineaţa la Lacul Doripesco, lângă Braşov, pentru Cupa Doripesco, concurs organizat de Tata Niţu.
Fir întins!
Florin Săsărman