Studenţii vin „acasă”
Cazările în căminele din Cluj Napoca au început azi încă de la primele ore ale dimineţii. Toate locurile au fost ocupate, iar studenţii şi părinţii sunt mulţumiţi de condiţiile de cazare oferite de Univerisăţi.
Articol editat de Carmen Sas, 25 septembrie 2015, 14:12
Agitaţie şi forfotă sunt cuvintele care descriu starea din campusurile studenţeşti din Cluj de azi dimineaţă. Toţi studenţii şi părinţii acestora au venit cu maşinile încărcate cu bagaje, căutând cel mai favorabil loc de parcare pentru a scăpa de ele. În interiorul căminelor cozile erau interminabile.
Toţi aveau loc în cămin, însă repartizarea pe camere a durat destul de mult.
Stau de ceva vreme la cazare, cred că aproape o oră, dacă nu mai mult şi încă nu au ajuns copiii să îşi facă repartiţia, susţine un părinte, care a mai menţionat că a ales să îşi cazeze copiii în cămin datorită faptului că nu îşi permite să îi ţină în chirie, în Cluj.
În ceea ce priveşte condiţiile de cazare studenţii susţin că sunt mulţumiţi, nu doresc lux şi au ales căminul în detrimentul unui apartament în oraş, dat fiind că acela costă mult mai mult.
În chirie este mult mai scump, iar condiţiile pe care le am aici sunt destul de bune, nu trebuie să fie ceva luxos, ne spune o studentă, care a primit cazare în căminul 1.
Eu am ales căminul pentru că aici pot să îmi fac mai uşor prieteni şi, evident, pentru că este mai avantajos din punct de vedere financiar, plăctesc doar 140 de lei, adaugă o altă studentă.
Preţurile de cazare diferă de la o Universitate la alta şi în funcţie de condiţiile pe care le oferă. Domnul Aşchilean, responsabil cu repartizarea în căminul B13 din complexul studenţesc Haşdeu, îşi aşteaptă mâine studenţii în condiţii foarte bune. Aici preţul de cazare este mai mare, însă, chiar şi aşa căminul este plin.
Toate locurile sunt ocupate. Mâine aflăm cine nu se prezintă şi dacă mai rămân locuri. Modernizări s-au făcut în totalitate, totul arată foarte bine, iar preţurile încep de la 170 de lei pe lună, pentru copiii cadrelor didactice, continuă cu 280 de lei pe lună dacă ai coleg de cameră, şi 450 de lei pentru camerele single. (Aşchilean, administrator cămin B13)
Pe studenţi îi aşteaptă un nou an universitar plin de examene şi emoţii, iar majoritatea timpului o vor petrece în cămin, locul care va deveni „acasă” pentru ei.
Corina Gliguţa
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI.