Donație de 50000$ pentru Maxilo-Faciala din Cluj
Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială din Cluj-Napoca a primit un echipament de anestezie generală prin narcoză destinat intervenţiilor pe copii şi tineri care au dizabilităţi ce împiedică tratamentul obişnuit. Aparatul valorează 50.000 $ şi a fost cumpărat cu bani donaţi de cluburile Rotary Cluj, Bistriţa, Oklahoma City (SUA) precum şi un club belgian.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 28 septembrie 2015, 14:39
Iniţiatoarea proiectului, care a şi donat, personal, 1000 $, este d-na Camelia Bunău, medic dentist la Bistriţa.
La Bistriţa nu există clinică de chirurgie maxilo-facială, aşa că am decis să colaborăm cu o clinică de prestigiu, cum este cea din Cluj. Personal, m-am implicat în acest proiect pentru că de ani de zile lucrez cu copii având malformaţii şi dizabilităţi. Aceşti copii nu ştiu ce li se întâmplă, nu ne vor putea mulţumi niciodată şi nu vor fi clinic sănătoşi niciodată, dar, prin intervenţiile noastre, le putem îmbunătăţi calitatea vieţii.
Prof. univ. dr. Mihaela Băciuţ, de la Clinica de Chirurgie-Maxilo-Facială din Cluj-Napoca:
Nu este primul aparat de narcoză din clinica noastră, dar, avându-l şi pe acesta, ne putem continua tradiţia de a opera, zilnic, cel puţin 2 copii cu malformaţii şi dizabilităţi.
Clubul Rotary din Oklahoma City este cel mai mare din lume, având peste 600 de membri.
Din partea americanilor au fost prezenţi la festivitatea de la Cluj domnul Bob Hammack, coordonatorul granturilor, precum şi d-na Mary Jane Calvin.
Vrem să ajutăm acest spital, în această situaţie, datorită relaţiilor pe care le avem cu rotarienii din România. De 7 ani derulăm proiecte în Cluj, iar acesta este o continuare. (Bob Hammack)
Participăm fiindcă vrem să fim buni cetăţeni ai comunităţii noastre şi ai lumii şi pentru că vrem să ne facem prieteni, în cât mai multe locuri. Ca atare, o parte din misiunea noastră e să creăm relaţii cu oameni din Bistriţa şi din Cluj, care vor şi ei să ne fie prieteni. (Mary Jane Calvin)
Echipamentul de anestezie generală prin narcoză donat clinicii clujene va fi utilizat în următorii 5 ani pentru tratarea a mii de tineri şi copii, dintre care cel puţin 500 cu dizabilităţi majore.
Dan Horea
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI.