Radio Everyone-egalitatea de şanse, accesul la apă şi energie de calitate
Munca în gospodărie nu este o datorie ce revine exclusiv femeii şi ar trebui să fie tratată ca atare. În realitate, în multe familii, femeile sunt tratate ca servitoare şi nu ca partener.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 28 septembrie 2015, 08:30
Primesc ele mulţumire pentru ceea ce fac, iar aceasta ar trebui să le fie suficient?
Norica Nicolai, membru în Parlamentul European este de părere că valorizarea muncii femeii în gospodărie ar trebui să se regăsească printre prestaţiile recunoscute de fiecare stat.
Dan Horea, Radio Cluj:
În Univers apa este mai rară decât aurul.
La cei 7 miliarde de oameni, câţi suntem pe Terra, nevoile de apă sunt tot mai mari, iar schimbările climatice ne obligă să căutăm noi soluţii. Calitatea apei lasă de dorit în multe zone ale globului.
Mulţi locuitori ai planetei, sute de milioane, nu au acces la apă curată.
Accesul la apă de calitate devine un drept esenţial şi universal.
Corina Negrea:
Accesul neîngrădit la surse de energie este vital pentru societatea modernă.
Energia lumii solare şi a apelor, de exemplu, sunt surse inepuizabile de energie pentru omenire.
România este avantajată, datorită climei şi aşezării geografice care ne permit o bună expunere la lumina solară. Datorită acestui avantaj, vom avea, permanent o soluţie pentru care să optăm în caz de nevoie.
Andrada Cojocaru:
Radio România este partener al proiectului global Radio Everyone
Organizaţia Naţiunilor Unite lansează, la sfârşitul acestei luni, programul Obiective de Dezvoltare Durabilă care vizează eradicarea sărăciei extreme şi combaterea schimbărilor climatice până în 2030.
Atingerea acestor obiective va avea rezultate vizibile în domeniul sănătăţii, al securităţii precum şi al viitorului planetei şi al locuitorilor săi.
Pentru a contribui la informarea rapidă şi masivă a populaţiei cu privire la acest program ONU, producătorul britanic Richard Curtis lansează Radio Everyone, un post online de tip pop-up, care, timp de 7 zile, 24 de ore din 24, între 26 septembrie şi 2 octombrie 2015, va populariza în rândul a 7 miliarde de oameni Agenda ONU 2030 – cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, în 168 de ore de emisie, non-stop.
Radio România s-a alăturat acestui proiect generos şi a produs un documentar în limba engleză – Water is Life (realizator Sorina Man, Radio România Actualităţi) care se va ataşa stream-ului online Radio Everyone.
De asemenea, toate posturile Radio România (Radio România Actualităţi, Radio România Regional, Radio România Cultural, Radio Antena Satelor, Radio Bucureşti fm şi Radio România Internaţional) vor difuza în această perioadă materiale proprii de promovare a Agendei ONU 2030.
Mai multe despre acest proiect AICI
Alina Nechita