Radio Everyone- munca decentă, infrastructura și reducerea inegalității
În Romania există o mare diferență între salariile din domeniul IT, logistică sau servicii și cele din producție, iar acest fapt generează efecte nedorite asupra nivelului de trai și înfluențează negativ politica de dezvoltare sustenabilă.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 29 septembrie 2015, 10:13
În județul Timiș doar 1,51% din populația ocupată nu are un loc de muncă. Abundența locurilor de muncă slab renumerate poate duce la scăderea, în asamblu a nivelului de dezvoltare.
Majoritatea locurilor de muncă ocupate sunt cele pentru care se plătesc salarii mici, iar calificarea cerută este sub calificarea persoanei care se angajează.
Această situație este valabilă, cu preponderență, în cazul absolvenților de studii superioare ce ajung să lucreze ca vânzători, șoferi de taxi.
Eugen Chiosa:
Cu toții suntem conștienți de importanța unei infrastructuri bine definite și dezvoltate, indiferent că este vorba despre autostrăzi, rețele de comunicație sau internet.
Dezvoltarea rețelei de interent într-o țară slab dezvoltată economic, reprezintă o șansă pentru democratizarea educației, succesului și deciziei.
Bogdan Isopescu:
În Bekka Valley, în Liban într-un cord cu suprafața de 25 mp trăiesc 8-9 oameni. Taberele de refugiați sunt în câmp, iar copiii muncesc, alături de adulți, în agricultură.
Zonele în care au fost stabilite taberele de refugiați sunt printre cele mai sărace, în fiecare țară. Din aceste motive, refugiații vin spre Europa de Vest unde traiul decent și egalitatea socială par a fi garantate.
Deși fuga de război pare să fie principala cauză a fluxului mare de refigiați în Europa, aceștia menționează ca motive inechitatea socio economică și nevoia unui trai decent.
Cristine Lescu:
Radio România este partener al proiectului global Radio Everyone
Organizaţia Naţiunilor Unite lansează, la sfârşitul acestei luni, programul Obiective de Dezvoltare Durabilă care vizează eradicarea sărăciei extreme şi combaterea schimbărilor climatice până în 2030.
Atingerea acestor obiective va avea rezultate vizibile în domeniul sănătăţii, al securităţii precum şi al viitorului planetei şi al locuitorilor săi.
Pentru a contribui la informarea rapidă şi masivă a populaţiei cu privire la acest program ONU, producătorul britanic Richard Curtis lansează Radio Everyone, un post online de tip pop-up, care, timp de 7 zile, 24 de ore din 24, între 26 septembrie şi 2 octombrie 2015, va populariza în rândul a 7 miliarde de oameni Agenda ONU 2030 – cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, în 168 de ore de emisie, non-stop.
Radio România s-a alăturat acestui proiect generos şi a produs un documentar în limba engleză – Water is Life (realizator Sorina Man, Radio România Actualităţi) care se va ataşa stream-ului online Radio Everyone.
De asemenea, toate posturile Radio România (Radio România Actualităţi, Radio România Regional, Radio România Cultural, Radio Antena Satelor, Radio Bucureşti fm şi Radio România Internaţional) vor difuza în această perioadă materiale proprii de promovare a Agendei ONU 2030.
Mai multe despre acest proiect AICI
Alina Nechita