Radio Everyone- locuri inclusive, consum sustenabil și schimbări climatice
În București, zeci de oameni locuiesc pe străzi, se hrănesc din mila oamenilor.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 30 septembrie 2015, 13:44
O parte dintre persoanele care lucrează în sistemul de protecție socială este de părere că situația oamenilor străzii are la bază indiferența autorităților față de o categorie specială de adolescenți pe care, după 18 ani, îi aruncă în stradă.
Ovidiu Moldovan:
Economia trebuie să treacă de la faza în care populația consumă și poluează, la cea în care deșeurile se transformă, prin reciclare, în materie primă.
În România se reciclează în prezent doar 3% din totalul deșeurilor.
O politică de regenerare a resurselor de energie este absolut necesară, indiferent de costuri. Costurile pe energie regenerabilă scad exponențial la fiecare 10 ani.
Bogdan Isopescu:
Senzația că nu mai avem parte de anotimpurile de altă dată este tot mai acută pentru mulți dintre noi.
Schimbările climatice au efecte concrete în viața noastră. Natura, intervenind cu temperaturi scăzute sau cu un regim hidric ridicat sau scăzut produce stres termic asupra oamenilor, animalelor și plantelor.
Albinele sunt cele mai sensibile de condițiile pedoclimatice.
La nivel mondial temperatura medie anuală a aerului crește cu 0,85 degrade.
Radio România este partener al proiectului global Radio Everyone
Organizaţia Naţiunilor Unite lansează, la sfârşitul acestei luni, programul Obiective de Dezvoltare Durabilă care vizează eradicarea sărăciei extreme şi combaterea schimbărilor climatice până în 2030.
Atingerea acestor obiective va avea rezultate vizibile în domeniul sănătăţii, al securităţii precum şi al viitorului planetei şi al locuitorilor săi.
Pentru a contribui la informarea rapidă şi masivă a populaţiei cu privire la acest program ONU, producătorul britanic Richard Curtis lansează Radio Everyone, un post online de tip pop-up, care, timp de 7 zile, 24 de ore din 24, între 26 septembrie şi 2 octombrie 2015, va populariza în rândul a 7 miliarde de oameni Agenda ONU 2030 – cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, în 168 de ore de emisie, non-stop.
Radio România s-a alăturat acestui proiect generos şi a produs un documentar în limba engleză – Water is Life (realizator Sorina Man, Radio România Actualităţi) care se va ataşa stream-ului online Radio Everyone.
De asemenea, toate posturile Radio România (Radio România Actualităţi, Radio România Regional, Radio România Cultural, Radio Antena Satelor, Radio Bucureşti fm şi Radio România Internaţional) vor difuza în această perioadă materiale proprii de promovare a Agendei ONU 2030.
Mai multe despre acest proiect AICI
Alina Nechita