Radio Everyone-resurse marine, ecosistem, pace și dreptate
Într-o singură lună, Marea Neagră a scos pe litoralul românesc o cantitate îngrijorătoare de deșeuri o arată raportul Coast Watch realizat în 2014.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 1 octombrie 2015, 14:08
Toată activitatea umană este generatoare de poluare. Multe deșeuri ajung în ape și, în final, în Marea Neagră. Poluăm apa menajeră cu uleiuri, de exemplu, iar în stațiile de epurare nu se reușește curățarea în totalitate a apei.
Cristina Ghelasie:
Se pare că Terra va suferi o criză în lipsa resurselor de apă . Dacă nu avem grijă de apă, situația va deveni gravă în viitorul apropiat.
Fără apă nu putem exista. Apa este o resursă epuizabilă ce trebuie folosită cu atenție.
De exemplu, în România, în agricultură, se folosesc sistemele de irigare prim picurare.
Robina Corneciu:
Organizația Națiunilor Unite are drept obiectiv un plan, la nivel mondial, de reorganizare a tuturor instituțiilor responsabile de asigurarea păcii și prosperității planetei.
Privind la Criza migranților din această perioadă este mai mult decât evident că avem nevoie de instituții puternice și democratice care să ne ofere protecția necesară.
Eradicarea sărăciei în toate formele în care aceasta ne afectează, accesul la justiție pentru toți cetățenii și întărirea securității la toate nivelurile sunt parte din obiectivele prioritare de pe agenda ONU.
Monica Chiorpec:
Radio România este partener al proiectului global Radio Everyone
Organizaţia Naţiunilor Unite lansează, la sfârşitul acestei luni, programul Obiective de Dezvoltare Durabilă care vizează eradicarea sărăciei extreme şi combaterea schimbărilor climatice până în 2030.
Atingerea acestor obiective va avea rezultate vizibile în domeniul sănătăţii, al securităţii precum şi al viitorului planetei şi al locuitorilor săi.
Pentru a contribui la informarea rapidă şi masivă a populaţiei cu privire la acest program ONU, producătorul britanic Richard Curtis lansează Radio Everyone, un post online de tip pop-up, care, timp de 7 zile, 24 de ore din 24, între 26 septembrie şi 2 octombrie 2015, va populariza în rândul a 7 miliarde de oameni Agenda ONU 2030 – cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, în 168 de ore de emisie, non-stop.
Radio România s-a alăturat acestui proiect generos şi a produs un documentar în limba engleză – Water is Life (realizator Sorina Man, Radio România Actualităţi) care se va ataşa stream-ului online Radio Everyone.
De asemenea, toate posturile Radio România (Radio România Actualităţi, Radio România Regional, Radio România Cultural, Radio Antena Satelor, Radio Bucureşti fm şi Radio România Internaţional) vor difuza în această perioadă materiale proprii de promovare a Agendei ONU 2030.
Mai multe despre acest proiect AICI
Alina Nechita