Românii nu sunt interesaţi de asigurarea locuinţelor
Mai puţin de o cincime dintre locuinţele din România sunt asigurate împotriva riscurilor de catastrofă, iar una din cauze este faptul că populaţia percepe asigurarea obligatorie ca fiind o taxă, iar această percepţie greşită este cauzată şi de comunicarea slabă din partea asiguratorilor, a declarat prim-vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Cornel Coca Constantinescu.
Articol editat de Andreea Leonid, 1 octombrie 2015, 20:02
În ciuda faptului că interesul românilor este foarte redus chiar şi cu actualele tarife, autorităţile discută inclusiv posibilitatea majorării lor.
Nicoleta Radu Neacşu, directorul general al societăţii care emite poliţele obligatorii împotriva dezastrelor naturale: Noi am făcut un studiu de impact, care are în vedere mai multe scenarii de dezastru şi, evident, pentru diverse scenarii apar mai multe posibilităţi. Analizăm în momentul de faţă această oportunitate a introducerii unei franşize din suma asigurată, sau a măririi. Nu este luată încă o decizie. O franşiză este o sumă deductibilă din valoarea daunei, pe care o suportă persoana asigurată în cazul producerii unei daune.
Poliţa de asigurare obligatorie acoperă trei riscuri de producere a unor catastrofe naturale specifice României – cutremur, inundaţii şi alunecări de teren, iar preţul este de 10 sau 20 de euro pe an, în funcţie de materialul din care este construită locuinţa.
RADOR