DigitALL: Skype (Skype for Web) va aparține în curând trecutului.
Potrivit dezvoltatorilor Skype, utilizatorii browser-ului Microsoft Edge vor putea utiliza Skype for Web direct în browser, cu ajutorul tehnologiei Web RealTime Communications (WebRTC), care va fi lansată încă din acest an.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 3 octombrie 2015, 07:00
Acest lucru înseamnă că un utilizator va putea folosi un calculator, aparținând unui prieten sau angajatorului său pentru a rula Skype for Web, fără a mai fi nevoie de schimbarea configurației calculatorului.
La un moment dat, tehnologia WebRTC va permite utilizarea Skype for Web și în browser-ele Firefox și Chrome fără instalarea de plugin-uri suplimentare.
Până în prezent, Skype for Web a necesitat instalarea unui add-on în browser, un mic program suplimentar furnizat de Microsoft pentru a funcționa în Internet Explorer, Chrome, Safari și Firefox.
Mai mult de jumătate din populaţia lumii nu are acces la internet
Peste jumătate din populaţia lumii (4,2 miliarde de persoane) nu are acces la internet.
Mark Zuckerberg vrea să lege toţi acei oameni la Internet, dar scopul lui nu este atât de nobil pe cât pare, spun unii. În cadrul unei şedinţe ONU, Zuckerberg a făcut publice planurile care au drept scop conectarea la internet a oamenilor care încă nu ştiu ce e aceea Facebook.
Când oamenii au acces la unelte şi la cunoştinţele de pe internet, ei au acces la oportunităţile care fac viaţa mai bună pentru toată lumea, se arată într-o declaraţie semnată de Zuckerberg, împreună cu Bill şi Melinda Gates, dar şi cu Jimmy Wales, cofondator Wikipedia.
Zuckerberg a spus că vrea să aducă internetul chiar şi în taberele de refugiaţi, însă nu se cunoaște exact modul în care aceste planuri vor fi puse în practică. Nu este prima dată când Mark vorbeşte despre o iniţiativă de acest gen. Internet.org, platforma de „Internet gratuit” pentru ţările subdezvoltate, lansată în 2013, a fost criticată asupru de câteva ONG-uri spunând că „Facebooknet” violează principiile neutralităţii Internetului.
Când se conectau la Internet.org, utilizatorii aveau acces la lucruri de bază precum Facebook, AccuWeather, Wikipedia şi Google.
Planurile actuale ar putea include o reţea de sateliţi, drone şi lasere. Rămâne de văzut exact cum ar putea face Facebook acest lucru, dar cert este că Zuckerberg are nevoie să îi prindă pe oamenii care încă nu au acces la Internet înaintea altor companii. Cum numai una din şapte persoane este conectată la reţeaua albastră, mizele sunt enorme.
Alina Nechita/RADOR