Atelier gratuit de programare pentru copii
Sâmbătă, 10 Octombrie, cu ocazia Săptămânii UE a Programării, Digital Kids împreună cu Simplon România organizează un atelier gratuit dedicat copiilor pasionaţi de tehnologie. Acesta va avea loc în Aula Facultăţii de Instalaţii de la ora 10 la 12.
Articol editat de cristina.rusu, 9 octombrie 2015, 18:00 / actualizat: 12 octombrie 2015, 9:14
Pe parcursul evenimentului cei mici vor descoperi bazele programării prin crearea şi animarea unui personaj digital.
Părinţii interesaţi pot să îşi înscrie copiii online la acest curs practic de iniţiere în programare accesând site-ul http://ro.simplon.co/codeweek
E important să susținem astfel de evenimente gratuite pentru a oferi tuturor copiilor acces la educație în domeniul tehnologiei. Așa cum în curricula națională avem chimie și biologie, noi credem că nu ar trebui să lipsească din educația copiilor informatica și noțiunile de bază în programare, declară Roxana Rugină, CEO Simplon România.
Programarea ne ajută să înțelegem mai bine cum funcționează lumea și cum putem rezolva problemele din jurul nostru. Digital Kids pregătește copiii pentru viitor punându-le bazele gândirii computaționale în mod distractiv și prin aplicații practice. (Roxana Rugină)
Detalii eveniment:
Locația: Bulevardul 21 Decembrie 1989, nr. 128-130, în Aula Facultății de Instalații.
Sâmbătă, 10 octombrie, orele 10:00 – 12:00.
Evenimentul dă startul cursurilor Digital Kids care încep de luni, 12 Octombrie
La Digital Kids învățăm copiii să gândească logic, să folosească calculatorul în mod util și creativ și să dezvolte aplicații și jocuri.
Cursurile săptămânale durează 2 ore și se adresează copiilor între 8 si 14 ani.
Înscrierea la primul modul din toamnă se poate face aici http://ro.simplon.co/digital-kids/.
Pe parcursul modulelor pregătite, copiii descoperă principiile limbajelor de programare, învață cum să creeze și să programeze jocuri, animații, website-uri și aplicații de la nivel de începător și până la un nivel avansat.
Printre subiectele acoperite se numără HTML, CSS, Java Script, Scratch, Ruby on Rails și Python.
Ca urmare a participării la acest program, copiii vor fi capabili: să înţeleagă ce sunt algoritmii şi cum sunt aceştia implementaţi ca programe pe echipamente digitale, să creeze programe simple şi să identifice erorile, să utilizeze raţionamente logice pentru a prezice comportamentul unor programe simple, să utilizeze tehnologia pentru a crea, organiza, manipula şi extrage conţinut digital, să utilizeze cel puţin două limbaje de programare şi să folosească tehnologia într-un mod responsabil, păstrând confidenţialitatea informaţiilor personale.
Săptămâna UE a programării (Code Week) este o mișcare condusă de voluntari care promovează această activitate în țările lor, în calitate de ambasadori ai Săptămânii programării.
Această inițiativă a fost lansată în 2013 de către un grup de tineri consilieri pentru agenda digitală. Anul trecut, peste 150 000 de persoane au participat la 4 200 de evenimente, în 36 de țări din Europa și din afara ei.
Comisia Europeană sprijină Săptămâna UE a programării și alte inițiative independente care urmăresc să promoveze competențele informatice, inclusiv programarea, pentru diferite grupuri-țintă.
Ediţia din 2015 va avea loc între 10-18 Octombrie.
Redacția
Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.