Ascultă Radio România Cluj Live

Pericolele toamnei

Trecerea de la un anotimp la altul poate lăsa amprente asupra noastră. Cu siguranţă aţi observat că zilele şi serile devin din ce în ce mai răcoroase. Încă ne permitem plimbări prin parcuri, dar în curând vom scoate din dulapuri hainele de iarnă. Este cazul să ne protejăm sănătatea de pericolele care ne pândesc în această toamnă.

Pericolele toamnei
Foto: toamna

Articol editat de , 11 octombrie 2015, 06:00

Plămânii sunt cele mai sensibile organe în lunile de toamnă. Ca atare, este momentul să ne concentrăm asupra prevenirii răcelilor, gripei, tusei, durerilor de gât.

Temperaturile încep să oscileze, ba e cald, ba e rece. Pentru a evita îmbolnăvirea, trebuie să ne asigurăm că gâtul, încheieturile şi glezenele nu ne sunt expuse la frig, vânt sau curent.

În timpul toamnei, vântul a cărui putere creşte treptat şi frigul, creează un aer uscat, care ne afectează pielea şi plămânii. Efectele tendinţelor naturale spre uscăciune, întâlnite toamna, se accentuează de îndată ce începem să dăm drumul la căldură acasă, la serviciu sau în maşină. Pielea şi plămânii noştrii nu agreează în mod deosebit senzaţia de uscăciune, astfel încât este important să bem foarte multe lichide pentru a menţine în permanenţă aceste organe hidratate.

Deoarece plămânii sunt mai sensibli în lunile de toamnă, specialiştii ne recomandă să micşorăm în dieta noastră cantitatea de mâncăruri picante, pentru a evita iritarea organelor.
De îndată ce am primit primele semnale ale unui răceli, este cazul să luăm măsuri preventive.

 

Rodica Tulbure

Radio Cluj se poate asculta şi online AICI.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate