Tu știi cum se consumă vinul?
Căruia dintre noi nu i s-a întâmplat ca, atunci când servim masa la vreun restaurant, să fim nevoiți să ameliorăm gustul mâncării cu condimente şi să îmbunătățim calitatea vinului cu o Cola.
Articol editat de , 12 octombrie 2015, 20:23 / actualizat: 20 octombrie 2015, 10:01
Un vin bun poate să salveze o masă mediocră, dar un vin de slabă calitate poate să ne strice masa şi buna dispoziţie.
Specialiştii în vinuri – somelierii, adică – susţin că atunci când luăm masa în oraş nu ar trebui să lăsăm alegerea vinului la latitudinea celui care ne serveşte. Nu de alta, dar putem să ne trezim cu altceva decât ne-am dori.
Despre toate astea ne vorbeşte în minutele următoare somelierul Răzvan Demian.
Chiar dacă nu avem cunoştinţe prea multe în materie, există nişte reguli de bază care ar trebui respectate, şi anume că vinul alb se consumă la peşte şi carne albă cum ar fi puiul şi raţa, iar vinul roşu se consumă la carnea roşie, de porc sau vită şi la deserturi. Bineînţeles că totul ţine de gustul fiecăruia. Până una, alta, ţinând cont de vremea de afară, vă recomandăm un vin fiert, bine condimentat.