Alimente pentru combaterea frigului
Pe perioada toamnei şi a iernii, preparatele calde reprezintă un remediu sigur împotriva răcelilor de sezon.
Articol editat de cristina.rusu, 15 octombrie 2015, 06:00
Pe de o parte, determină corpul să producă căldură, pe de altă parte, oferă o hidratare imediată.
În plus, în multe preparate ingredientul principal sunt legumele care graţie amidonului – unul dintre componentele cu cel mai mare aport şi consum caloric pentru fiinţa umană – sunt o sursă de energie.
Ba mai mult, unele dintre ingredientele acestor tipuri de preparate – cum este ceapa – sunt considerate remedii naturale împotriva gripei.
În plus, specialiştii ne recomandă ca în anotimpurile cu temperaturi scăzute să consumăm: supe, condimente precum piper, cuișoare, scorțișoară, curcuma sau șofran (cu efecte antiinflamatoare şi vasodilatatoare), usturoi (ajută la producerea de anticorpi), infuzii, dar şi fructe şi legume (protejează sistemul imunitar şi menţin mucoasele curate).
RADOR
Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.