Cum îți tratezi poftele
Organismul tău are proprietatea de a cere anumite substanțe de care ai nevoie pentru a avea o viață normală și sănătoasă. De aceea, dacă îți este poftă de anumite alimente pentru o perioadă lungă de timp, este foarte posibil ca organismul să-ți transmită semnale cu privire la o serie de probleme sau că suferă de anumite afecțiuni.
Articol editat de , 17 octombrie 2015, 06:00
1. Pofta de pâine și alimente făinoase poate să denote faptul ca ai o carență de azot în corp. Această substanță asigură o bună dezvoltare și funcționare a muşchilor și de aceea este necesară vieții. Dacă nu vrei să mănânci pâine din cauză că îngrașă, atunci o poți înlocui cu carne de pește gras sau fasole. Aceste alimente sunt foarte bogate în azot și consumate de trei ori pe săptămână îţi asigură strictul necesar.
2. Dacă îți este poftă de cafea e foarte posibil să ai o carență de fier în organism sau poate indica faptul că nu consumi destul de multă sare și că ai și o carență de fosfor.
Aceste substanțe sunt esențiale în procesul metabolic, iar dacă nu vrei să consumi cafea, pentru a te asigura că le ai în organism, poți folosi în rația alimentară cu încredere pește, ciuperci, salată verde și usturoi.
3. Pofta de ciocolată, una dintre cele mai des întâlnite, denotă faptul că organismul tău are o lipsă de magneziu sau ar putea să fie anemic. Magneziul asigură o bună funcționare a sistemului nervos, iar pentru a asigura prezența lui în organism poți consuma migdale, soia și pește gras.
În orice caz, dacă vreuna dintre aceste pofte persistă până în pragul în care să devină aproape obsesivă, e neapărat nevoie de un control medical pentru a afla exact ce anume este de făcut.
RADOR
Ascultă Radio Cluj online AICI: