Ascultă Radio România Cluj Live

Cum îți tratezi poftele

Organismul tău are proprietatea de a cere anumite substanțe de care ai nevoie pentru a avea o viață normală și sănătoasă. De aceea, dacă îți este poftă de anumite alimente pentru o perioadă lungă de timp, este foarte posibil ca organismul să-ți transmită semnale cu privire la o serie de probleme sau că suferă de anumite afecțiuni.

Cum îți tratezi poftele
Foto: pofte

Articol editat de , 17 octombrie 2015, 06:00

1. Pofta de pâine și alimente făinoase poate să denote faptul ca ai o carență de azot în corp. Această substanță asigură o bună dezvoltare și funcționare a muşchilor și de aceea este necesară vieții. Dacă nu vrei să mănânci pâine din cauză că îngrașă, atunci o poți înlocui cu carne de pește gras sau fasole. Aceste alimente sunt foarte bogate în azot și consumate de trei ori pe săptămână îţi asigură strictul necesar.

2. Dacă îți este poftă de cafea e foarte posibil să ai o carență de fier în organism sau poate indica faptul că nu consumi destul de multă sare și că ai și o carență de fosfor.
Aceste substanțe sunt esențiale în procesul metabolic, iar dacă nu vrei să consumi cafea, pentru a te asigura că le ai în organism, poți folosi în rația alimentară cu încredere pește, ciuperci, salată verde și usturoi.

3. Pofta de ciocolată, una dintre cele mai des întâlnite, denotă faptul că organismul tău are o lipsă de magneziu sau ar putea să fie anemic. Magneziul asigură o bună funcționare a sistemului nervos, iar pentru a asigura prezența lui în organism poți consuma migdale, soia și pește gras.

În orice caz, dacă vreuna dintre aceste pofte persistă până în pragul în care să devină aproape obsesivă, e neapărat nevoie de un control medical pentru a afla exact ce anume este de făcut.

 

RADOR

Ascultă Radio Cluj online AICI:

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate