Amatorii de alimente și băuturi amare ar putea fi psihopați
Noi studii efectuate de oamenii de ştiinţă austrieci arată că amatorii de alimente și băuturi amare au tendinţe mai mari decât alţii spre sadism și comportament antisocial.
Articol editat de cristina.rusu, 18 octombrie 2015, 06:00
Prin studierea relației dintre personalitate și preferințele pentru gusturi specifice, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Innsbruck au descoperit că cei cărora le place gustul amar tind mai mult decât alţii să aibă înclinaţii sadice, machiavelice, narcisiste și un comportament antisocial. Aceste persoane sunt, de asemenea, de multe ori extrem de egoiste.
Voluntarii au fost invitaţi să guste diferite categorii de alimente (dulci, sărate, acre și amare), iar apoi au fost clasificaţi în funcție de preferințe și rugaţi să răspundă la întrebări cu privire la personalitate lor.
Rezultatele studiului au arătat că oamenii pe care îi bucură produsele alimentare și băuturile amare prezintă simptome de psihopatie.
Cu cât o persoană este mai amabilă și mai dispusă să coopereze, cu atât este mai puțin amatoare de alimente cu gust amar.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.